(video) Drag race: Cel mai puternic BMW M5 din Marea Britanie vs noul Porsche 911 Turbo S

(update) Potrivit AutoTopNL, care recent a testat acest BMW pe autostrăzile germane, motorul său produce 1.000 CP și 1.300 Nm de cuplu! Poate face 0-100 de km/h în 2.9 secunde (-0.5 s) și atinge o viteză maximă de peste 330 km/h (din fabrică este limitată la 250 sau 305 km/h)!


Noua generaţie Porsche 911 Turbo S este indiscutabil o maşină foarte rapidă care s-a apropiat şi mai mult de timpul necesar hipercarului Bugatti Veyron 16.4 pentru a accelera de pe loc şi până la 100 de km/h – 2.7 (valabile şi pentru varianta decapotabilă) vs 2.5 secunde – asta în timp ce are cu 351 CP mai puţini şi o greutate mai redusă.

Dar cum s-ar descurca alături de un automobil mai “pământesc” precum este un BMW M5 F90. Şi în acest caz nu este vorba despre un M5 Competition stoc, ci aparent cel mai puternic care se poate găsi în prezent în toată Marea Britanie. Deşi este mai greu decât acest Porsche şi chiar decât un Bugatti Veyron 16.4, sub capotă are o inimă întărită cu care mai de care “steroizi” pentru a putea genera 1.000 de cai putere!

Nu este clar care sunt caracteristicile dinamice ale acestui sedan super sport, însă dinamica-i este una de invidiat, dacă tot poate atinge ultima cifră de pe vitezometru într-un timp foarte scurt. Cum se descurcă cel mai rapid Porsche al momentului în diverse probe puteţi urmări în videoclipul ataşat.

Pe canalul celor de la Evolve Automotive puteţi găsi multe filmuleţe interesante despre acest proiect şi altele. Iată de exemplu cum a fost dezasamblat complet şi strâns din nou motorului acestui M5 Competition:

Anterior acelaşi automobil, însă într-un format cu 800 CP şi 950 Nm de cuplu, s-a întrecut cu Ferrari 488 Pista:

Dar şi cu un Nissan GT-R de două ori mai puternic, alături de una dintre cele mai performante motociclete de pe piaţă:

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise