(video) ABT RS6 Johann Abt Signature Edition – ediţie limitată cu 800 CP

Pentru aniversarea a 125 de ani de istorie, atelierul de tuning ABT Sportsline a dedicat cea mai exclusivă capodoperă din istoria sa fondatorului companiei.

Johann Abt Signature Edition va cuprinde doar 64 de mașini care folosesc noul Audi RS 6 Avant ca platformă – una pentru fiecare an a vieții legendarului fierar bavarez. Micul atelier a fost înființat în 1896 și a devenit cel mai mare specialist în piese de schimb auto și piese de performanță din lume pentru maşini Audi și VW.

“Un mecanic din motorsport va fi responsabil pentru conversia fiecărui exemplar individual – un eveniment unic și excepțional. Un om, un vehicul – de la început până la sfârșit. Doar câte şase maşini pe lună vor fi asamblate manual”, spune CEO-ul Hans-Jürgen Abt.

Semnătura originală a lui Johann Abt va străbate designul piesei de colecție ca o caracteristică centrală. Ortografia istorică cu un singur “n” și linia de dublare reprezintă cea mai mare autenticitate. Iar referinţa la istoria fondatoare nu este doar o întrebare filozofică, ci este susținută de o relicvă unică.

“Prima nicovală a lui Johann Abt a oferit un serviciu loial de mulți ani. Pe această nicovală, străbunicul meu și-a transformat viziunea în inovație. Este o piesă de istorie de neînlocuit, care a câștigat acum un loc demn pentru eternitate: nu în muzeu, ci în cel mai exclusivist model ABT din toate timpurile”, adaugă Hans-Jürgen Abt.

Caracteristici cheie:

  • Fiecare dintre cele 64 de mașini conține o capsulă a timpului cu un fragment din nicovala originală. Iar un alt punct de atracţie suplimentar este o bandă emblemă fabricată elaborat și iluminată, cu numerotare consecutivă # XX din 64.
  • Performanța maşinii, care a fost măsurată pe pista de mare viteză de la Papenburg, este revoluționară: 0-100 km/h în 2.91 secunde, 0-200 km/h în 9.79 secunde, 0-300 km/h în 28.35 secunde şi o viteză maximă de 330 km/h.
  • O astfel de dinamică a fost posibil de atins prin “forţarea” motorului să producă 800 CP şi 1.000 Nm de cuplu!
  • Pentru a atinge aceste cifre, upgrade-ul de performanță include noi turbocompresoare dezvoltate intern și o unitate de control de înaltă tehnologie ABT Engine Control (AEC). În plus, intercoolere noi, mai mari, oferă aer mai mult şi mai rece la motor. Și pentru a menține o temperatură sănătoasă a motorului, chiar și la viteza maximă, a fost instalat un sistem suplimentar de răcire cu ulei.
  • Lucrând îndeaproape cu AEC și făcându-și debutul pe Johann Abt Signature Edition, noua aplicație ABT afișează parametri live, cum ar fi performanța crescută curentă, cuplul suplimentar și o serie de date despre motor. Trei moduri diferite de conducere – ECO, POWER și RACE – controlează intensitatea upgrade-ului de performanță și se pot adapta la combustibilul cu cifră octanică mai mică pe termen scurt.
  • Arcurile de suspensie reglabile pe înălțime şi barele anti-ruliu de la ABT asigură o tendință semnificativ redusă de ruliu și de înclinare.
  • Un pachet aero ingenios dezvoltat contribuie, de asemenea, la manipulare. Acesta a fost testat pe scară largă într-un tunel eolian high-tech din Stuttgart, iar inductorul său suplimentar de turbulență oferă 150 kg de forţă de apăsare pe puntea din spate. În față, direcționarea sofisticată a aerului asigură un flux optim pentru sistemul de răcire și frâne.
  • Pe maşină, atât la exterior, cât şi la interior, s-a făcut uz de aplicaţii din fibră de carbon Signature Carbon Red. Alături de alte componente, orificiile de admisie a aerului, buza din față, difuzorul din spate și chiar jantele forjate de 22 de inci au fost dezvoltate special pentru Johann Abt Signature Edition şi sunt cu 3.5 kg mai uşoare decât cele stoc.
  • Finalul acustic este asigurat de sistemul de evacuare ABT, care are patru țevi finale din oțel inoxidabil negru mat de 102 mm.
  • Înainte de a intra în habitaclu pasagerii se pot bucura de o proiecţie ABT halo, iar odată ajunşi acolo pot vedea capsula de timp din aluminiu anodizat negru mat elaborat, scaunele sport cusute manual, nişte panouri de uşi acoperite cu piele, o cotieră centrală personalizată şi pragurile interioare ale uşilor cu inscripţia “Din 1896”, printre altele.

Prețul pentru modelul special aniversar este de 109.000 de euro, inclusiv pentru lucrările de asamblare și aprobarea TÜV, dar acest preț se referă doar la pachetul Johann Abt Signature Edition. Clientul trebuie să aducă un RS 6 Avant special configurat drept bază (ABT menționează despre aproximativ 150.000 de euro pentru modelul echipat corespunzător). În caz contrar preţul maşinii gata făcute este de 260.000 de euro!

În context s-a mai anunţat că modelul ABT RS6 R 1/125 este deja sold out!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/