(video) Accident cu o maşină de poliţie lângă parcul Dendrariu, unul care ridică nişte semne de întrebare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Duminică la ora amiezii, pe strada Ion Creangă din capitală, s-a produs un accident rutier cu implicarea unui echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă (BPRO) al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și a unui Toyota Land Cruiser Prado. Circumstanţele sunt necunoscute, însă practic ambele maşini au părăsit carosabilul.

IGP spune că mașina poliției se afla în misiune de serviciu și avea girofarul inclus (nu se menţionează dacă şi sirena). Polițiștii se deplasau de la o chemare parvenită la numărul unic de urgență 112 și aveau în cabină două persoane reținute, care urmau a fi transportate la sediul Inspectoratului de Poliției Buiucani. Iar în urma impactului două persoane din automobilul oamenilor legii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

VIDEO: martor ocular

Nu ştim dacă toate maşinile BRPO au în interior vreun perete despărțitor între scaunele frontale şi cele posterioare, din motive de securitate pentru angajaţii poliţiei. De asemenea, nu ştim exact dacă în toate există centuri de siguranţă pe locurile din spate.

Dar dacă există centuri, respectă şoferii poliţişti regula 11 din RCR, care spune că un conducător de vehicul este obligat ca în timpul deplasării să poarte centura de siguranţă şi să se asigure că şi pasagerii au cuplat centurile, dacă autovehiculul este echipat cu acestea, excepție constituind, în localităţi, doar conducătorii vehiculelor cu regim de circulație prioritară în timpul executării unei misiuni urgente de serviciu?

Ar reieşi că integritatea corporală a celor două persoane a fost afectată inclusiv din cauza poliţistului de la volanul Dusterului care nu a avut grijă suficientă de pasagerii săi, chiar dacă erau nişte reţinuţi la urma urmei?…

O altă întrebare fără răspuns este cum ar fi ajuns Land Cruiser-ul acolo unde s-a oprit? Conducătoru-i ar fi dorit să intre în parcarea de lângă parcul Dendrariu în timp ce se deplasa spre strada Coca, printr-o virare pe contrasens la stânga?

Cmentariile sunt închise