De astăzi poliţiştii vor primi bonus din amenzile aplicate. Iată cum va fi calculat

0

Polițiștii, care vor aplica amenzi, se vor alege cu o pătrime din sancțiunea aplicată. Hotărârea Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial astăzi.

FOTO: adevarul.ro

Amintim că proiectul de lege a fost aprobat la 1 martie, potrivit căruia angajații poliției, cu statut de agent constatator, vor beneficia de un adaos la salariu, la fiecare trei luni, în mărime de 25 la sută din suma amenzilor.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Interne, din aprilie, instituția va achita suplimentul la salarii.

Citeşte mai multe detalii: Poliţiştii din Moldova vor primi un bonus, calculat din amenzile pe care le vor aplica

FOTO: news.es-pmr.com

La calcularea stimulării financiare trimestriale se vor lua în calcul doar amenzile încasate la bugetul de stat aplicate de agentul constatator în rezultatul proceselor contravenționale irevocabile.

De exemplu, un poliţist începător al cărui salariu este de 5.000 de lei, va putea primi trimestrial 25% din suma amenzilor, însă nu mai mult de mărimea unui salariu, scrie bizlaw.md.

Această prevedere are drept scop consolidarea și eficientizarea capacităților de prevenire și combatere a corupției în rândul angajaților Poliției, dar și asigurarea unui salariu motivant.

Vezi toate amenzile noi pentru şoferi: Începând de mâine, şoferii care încalcă legea vor fi amendaţi cu până la 25.000 de lei!

0 comentarii
 1. Andrei spune

  Majorarea amenzilor si trecerea inspectorilor la „hrana de pe pasune” este o prostie mare, care va provoca probleme in trafic si revoltari.
  Scopul principal al politiei rutiere si a sistemului de penalitate este asigurarea securitatii in trafic. In securitate se investesc bani, ea nu poate fi sursa de venit

 2. greg spune

  nu le revin polițistilor 25%, dar 10% din suma amenzilor, 5% se transfera la sefi si 10 % la subunitate

 3. vasa spune

  trimestrial dar nu mai mult de un salariu:) Chiar si daca un politist are 3 procese verbale a cite 25000 fiecare (75000 lei) nu va putea incasa 25% din suma respectiva, ci doar 5000 lei / 3 luni – cite 1600 lei pe luna:). Bataie de joc. Dezinformare marca PD

 4. Anonim spune

  da ce camerele nu sunt efective ?? din infractiunile depistate din camere deja se putea de marit salariul politistului fara aceasta prostie cu procente unde factorul eu te amendez pentru ca sunt flamind si vreau bani o sa predomine in defavoarea legitatii si bunului simt

 5. Liviu spune

  https://www.youtube.com/watch?v=fALaH-Yil7E
  Iata acesti haiduci vor fi foarte cointeresati material sa opreasca inca si mai des pentru „verificarea actelor”.
  Salut inspector Tanase!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata