De astăzi poliţiştii vor primi bonus din amenzile aplicate. Iată cum va fi calculat

Polițiștii, care vor aplica amenzi, se vor alege cu o pătrime din sancțiunea aplicată. Hotărârea Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial astăzi.

FOTO: adevarul.ro

Amintim că proiectul de lege a fost aprobat la 1 martie, potrivit căruia angajații poliției, cu statut de agent constatator, vor beneficia de un adaos la salariu, la fiecare trei luni, în mărime de 25 la sută din suma amenzilor.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Interne, din aprilie, instituția va achita suplimentul la salarii.

Citeşte mai multe detalii: Poliţiştii din Moldova vor primi un bonus, calculat din amenzile pe care le vor aplica

FOTO: news.es-pmr.com

La calcularea stimulării financiare trimestriale se vor lua în calcul doar amenzile încasate la bugetul de stat aplicate de agentul constatator în rezultatul proceselor contravenționale irevocabile.

De exemplu, un poliţist începător al cărui salariu este de 5.000 de lei, va putea primi trimestrial 25% din suma amenzilor, însă nu mai mult de mărimea unui salariu, scrie bizlaw.md.

Această prevedere are drept scop consolidarea și eficientizarea capacităților de prevenire și combatere a corupției în rândul angajaților Poliției, dar și asigurarea unui salariu motivant.

Vezi toate amenzile noi pentru şoferi: Începând de mâine, şoferii care încalcă legea vor fi amendaţi cu până la 25.000 de lei!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/