Poliţiştii din Moldova vor primi un bonus, calculat din amenzile pe care le vor aplica

0

Poliţiştii din Moldova care au statut de agent constatator vor beneficia de un adaos la salariu.

Guvernul a decis să aprobe un program de stimulare a acestora, care prevede că la fiecare trei luni, poliţiştii vor primi un bonus financiar în mărime de 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat, în rezultatul întocmirii proceselor verbale cu privire la contravențiile atestate.

Astfel, la calcularea stimulării financiare trimestriale se vor lua în calcul doar amenzile încasate la bugetul de stat aplicate de agentul constatator în rezultatul proceselor contravenționale irevocabile.

Această prevedere are drept scop consolidarea și eficientizarea capacităților de prevenire și combatere a corupției în rândul angajaților Poliției, prin adoptarea unui comportament integru și asigurarea unui salariu motivant. De asemenea, existența factorului de risc de corupere a angajaților Poliției, cu statut de agent constatator, în exercițiul funcțiunii sale, au stat la baza dezvoltării acestui mecanism de motivare financiară a polițiștilor.

Adaosul la salariu urmează să responsabilizeze și să motiveze angajații Poliției să atingă performanțe mai înalte, să respecte procedurile contravenționale și de întocmire a proceselor verbale cu privire la contravenții și să curme orice comportament corupător.

Toate aceste prevederi ale Regulamentului, privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori din cadrul Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, vor intra în vigoare odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

0 comentarii
 1. timofei spune

  Important si cetatenii sa se disciplineze, sa aiba totul in ordine, in caz ca suntem opriti nici sa nu avem pentru ce oferi mita pentru a nu ni se face procesul. Cu toate ca cred ca totul o sa fie filmat, pentru a combate acest fenomen.

  1. MoldovaPuternica spune

   Masura in cauza trebuia luata de mult! In UE de mult se practica.

 2. Dinis spune

  Astfel cred ca se va micsora considerabil rata coruptiei. Cred ca politistilor le va fi mult mai avantajos sa primeasca salarii mari bine meritate , decit sa mai ia mita si sa riste cu eliberarea si inchisoarea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata