(video) Accident cumplit în etapa F1 din Bahrain! Romain Grosjean a reușit să iasă miraculos din monopostul rupt şi în flăcări! Prima sa reacţie

În această după amiază, de la ora 16:10, ora Moldovei, a demarat o nouă etapă de Formula 1 – Marele Premiu Gulf Air din Bahrain. Chiar dacă cursa a început ca de obicei cu multe depășiri și situații la limită, nimeni nu a putut presupune ce se va întâmpla după al treilea viraj al primului tur.

După ce a luptat să-și mențină poziția și a asistat la mici coliziuni între câțiva piloți aflați înaintea sa, pilotul echipei Haas, francezul Romain Grosjean, a efectuat o manevră spre dreapta în dorința de a ataca într-un nou viraj, însă a acroșat monopostul lui Daniil Kviat, după care a ajuns cu mașina sa în barierele de protecție.

În urma impactului monopostul lui Grosjean s-a rupt în două și imediat a fost cuprins de flăcări. Ca prin minune însă, francezul a ieșit să iasă din cockpit în ciuda faptului că a petrecut câteva secunde în interiorul său care era cuprins de flăcări. Vă invităm să priviți imaginile video de mai jos pentru a vedea cum s-a întâmplat totul.

În urma accidentului, organizatorii cursei au anunțat foarte rapid suspendarea acesteia printr-un cod roşu timp de 45 de minute. În tot acest timp, bariera distrusă a fost îndepărtată și înlocuită temporar cu o alta din elemente din beton.

Iată ce a declarat în urma accidentului Guether Steiner, șeful echipei Haas:

Romain este conștient și se află sub supravegherea medicilor. Din ce cunosc, el a suferit câteva arsuri pe palmele mâinilor, cât și în zonele de pe mâini unde mănușile acoperă costumul de curse. Bineînțeles el se află în stare de șoc și trebuie să treacă mai multe investigații medicale necesare după un asemenea accident. Bine că este conștient. La moment nu am o legătură directă cu el, însă am aflat de la oamenii care s-au aflat la locul accidentului că Romain este în regulă. Mulțumesc din suflet pompierilor, marșalilor și celor de la FIA care au acționat foarte prompt. Cu adevărat a fost un accident oribil. 

Indiscutabil sistemul Halo i-a salvat astăzi viața lui Romain. Am văzut cum monopostul său practic a rupt bariera de protecție. Am avut noroc că el a putut ieși cu propriile puteri din monopost. Asta pentru mine este mai important decât orice rezultat din timpul curselor.”

Iată şi prima reacţie a lui însuşi Grosjean după accident:

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Romain Grosjean (@grosjeanromain)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/