(video) Ai auzit de supercarul rar Falcon F7? Unul din şapte se vinde chiar acum

Pe Cars & Bids a apărut la vânzare o mașină extrem de rară, de origine americană, despre care puţin probabil că aţi auzit vreodată. Falcon F7 este un supercar produs într-o ediţie extrem de limitată de compania Falcon Motorsports din Michigan.

Potrivit vânzătorului, firma a construit doar șapte “șoimi”. Unul a fost distrus, alte șase au rămas, iar acesta este al treilea în ordine.

https://vimeo.com/68331441

Exemplarul în cauză a fost produs în anul 2014 şi are pe odometru un parcurs de 5.300 de kilometri. Fiind vândut în cadrul unei licitaţii online, la momentul publicării acestui articol au fost depuse deja 24 de oferte, ultima constituind 75.000 de dolari.

Suma actuală dorită să se ofere în schimb este destul de mică, ținând cont de statutul exclusiv al modelului și de faptul că acesta a costat de 3.5 ori mai mult când era nou – 250.000 de dolari! Totodată, exemplarul și-a petrecut toată viața cu un singur proprietar și nu a fost implicat în vreun accident.

Supercarul de culoare vişinie are un interior preponderent negru și cu aplicaţii portocalii. Stă pe anvelope de performanţă cu jante forjate de 20 de inci, în spatele lor fiind montate mecanisme de frânare carbo-ceramice Brembo, tot ansamblul fiind susţinut de nişte suspensii coilover de tip pushrod, marca Penske. Mai are o tapiţerie din piele, scaune sport, sistem de climatizare, sistem audio JBL, un iPad mini pe care rulează sistemul multimedia, etc. Concret acesta a fost arătat la ediţia din 2014 a Salonului Auto de la Detroit.

Falcon F7 este un automobil cu o caroserie tip Targa şi un motor montat central, un V8 natural aspirat de 7.0 litri cu 620 CP/793 Nm, împrumutat de la Chevrolet Corvette Z06. Agregatul este cuplat la o cutie de viteze mecanică în şase trepte (tip transaxle), prin care trimite toată puterea pe puntea din spate. Cântărește în total doar 1.280 de kilograme datorită utilizării extinse a aluminiului, kevlarului și fibrei de carbon.

Falcon Motorsport a deservit acest F7 de când a fost livrat proprietarului. Vânzătorul adaugă că ambreiajul și un arbore de osie au fost înlocuite recent, dar și că motorul a fost tunat. Are însă şi câteva defecte, însă acestea sunt de ordin estetic şi minore.

Modelul F7 a fost prezentat pentru prima dată în 2012 şi în ciuda producţiei limitate Falcon Motorsports încă există! Are un site oficial activ, pe care se menţionează că F7 a fost oferit alternativ şi cu un V8 twin-turbo cu 1.100 CP, care poate face estimativ 0-97 km/h în 2.7 secunde și atinge o viteză maximă de peste 322 km/h.

https://youtu.be/_XRwQjCZdKo
https://youtu.be/jk5Yx1_GUe4

Cmentariile sunt închise