(video) Ai auzit despre BMW ZBF-7er? Seria 7 ar fi putut avea o grilă uriaşă încă în anii 90!

BMW Group Classic dezvăluie scurta istorie a prototipului numit ZBF-7er de la începutul anilor 90 ai secolului trecut, după ce ne-a arătat conceptul ICE. Aţi auzit vreodată despre el? Nu? Nici noi, asta pentru că acum se prezintă într-o premieră publică!

În plus față de echipamentul şi dotările ultra-moderne pentru acele vremuri, pe care le are, prototipul s-a remarcat și printr-un design neobișnuit al grilei radiatorului, unul care abia în prezent se doreşte a fi tot mai popular.

https://www.youtube.com/watch?v=jsemfFTVL3Y

La aspectul acestui automobil a lucrat designerul Joji Nagashima. El a fost invitat să-l descrie puţin şi a declarat că abreviatura ZBF provine de la Zukunft BMW Familie (Future of the BMW family – viitorul familiei BMW). Conceptul cu patru locuri separate s-a născut în urma unei încercări de a studia posibila cale de dezvoltare a sedanurilor bavareze.

ZBF-7er s-a dovedit a fi considerabil mai mare decât un BMW Seria 7 de atunci și s-a deosebit de acesta prin contururi mai masive, jante mai mari (20 inci) cu anvelope special concepute de către Dunlop și o grilă de radiator extinsă pe verticală. Mai este de remarcat că, deja la începutul anilor 1990, BMW avea experiență în a utiliza şi instala mânere retractabile la uşi, dar și camere video în loc de oglinzi retrovizoare.

Cabina retro-futuristă este plină de butoane fizice amplasate pe bord și mai include un tunel central care trece prin toată cabină. Consola centrală conţine nişte sertare în loc de comenzi sau ecrane. Iar între locurile pasagerilor din spate se poate observa o versiune timpurie a ceea ce ulterior s-a lansat pe modelele de serie sub denumirea de BMW iDrive.

ZBF-7er se poate deplasa în mod independent, deşi nu s-a anunţat ce are sub capotă. Chiar şi aşa, Joji Nagashima a adăugat că prototipul a fost bine primit de către membrii Consiliului de Administrație al companiei de atunci, dar nu a explicat de ce nu s-a transformat într-un model de producţie şi nu a fost arătat publicului larg.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/