(video) Aşa cum i-ar fi plăcut! Ediţia limitată BRABUS 750 Bodo Buschmann Edition

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o maşină atractivă de la BRABUS, prezentată în cadrul recentului Signature Night 2023! Este bazată pe noua generaţie a modelului SL şi este un tribut adus lui Bodo Buschmann. El a fondat atelierul de tuning în anul 1977, iar modelul SL Roadster al anilor 90 a avut un loc special în inima sa, mai ales în forma BRABUS 7.3 S cu 582 CP şi 772 Nm.

De aici şi ideea fiului său Constantin de a realiza o reinterpretare modernă şi în ediţie limitată, doar că fără a utiliza un V12.

Maşina are la bază noul Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ Roadster. Modelul decapotabil este propulsat de un V8 biturbo de 4.0 litri, pentru care s-a aplicat noul BRABUS PowerXtra B40S-750. Kitul de performanţă include două noi turbocompresoare personalizate, reprogramarea controlului electronic al presiunii de supraalimentare şi noi setări pentru injecție/aprindere.

Drept rezultat, motorul produce acum 750 CP (+165) şi 900 Nm (+100), suficient pentru a se putea realiza 0-100 km/h în 3.3 secunde şi a se atinge viteza maximă limitată electronic de 315 km/h.

V8-ul este conectat la un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament, confecţionat din oţel inoxidabil şi având terminaţii din carbon/titan. În funcție de modul de conducere activat, supapele fluture integrate, controlate activ, asigură fie un zgomot subtil, fie o simfonie V8. Cutia de viteze SPEEDSHIFT cu nouă trepte a fost ranforsată, iar însăşi trepte pot fi schimbate automat sau manual prin padelele din spatele volanului.

Pentru a putea menține vehiculul în siguranță sub control la viteze mari, în tunelul aerodinamic a fost dezvoltat un upgrade aerodinamic BRABUS. Toate componentele sunt fabricate din carbon și vin cu o gamă de finisaje etanșe lucioase sau mate.

La sfârșitul anilor 80, BRABUS a creat o caracteristică vizuală inconfundabilă a automobilelor Mercedes-Benz personalizate prin designul jantelor BRABUS Monoblock II cu trei spiţe. Acest design a fost acum reînviat folosind tehnologia de forjare și prelucrare de ultimă generație. Noile aliaje BRABUS Monoblock II evo “PLATINUM EDITION au la fel trei spiţe, prindere centrală şi un finisaj Shadow Gray special pentru maşina din imagini. Anvelopele frontale măsoară 275/35 ZR 21, iar cele posterioare 335/25 ZR 22.

BRABUS a mai dezvoltat arcuri sport personalizate pentru a face manevrabilitatea modelului cu două locuri mai agilă. Acestea reduc garda la sol cu aproximativ 25 mm. Desigur, funcția de ridicare a punţii frontale este păstrată.

În conformitate cu principiul lui Bodo Buschmann de a conduce de preferință un supercar care este complet negru la interior și exterior, interiorul BRABUS MASTERPIECE pentru această ediție are exact această schemă de culori. Pielea neagră de înaltă calitate domină în interior, împreună cu fibra de carbon şi 86 de elemente finisate în Shadow Gray. Logourile în relief sunt aplicate pentru a comemora 1977, anul înființării BRABUS.

BRABUS 750 Bodo Buschmann Edition va exista în doar 25 de exemplare exact cum îl vedeţi în imagini, fără opţiunea de a-l personaliza. Costă 336.500 de euro. Desigur, BRABUS oferă, de asemenea, toate componentele și modificările individual pentru toate modelele actuale din seria R 232.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise