(video) Asta îţi poate salva viaţa! Pe traseul R6 Chişinău-Orhei trebuie să fii mereu gata să te fereşti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe drumurile din Moldova trebuie să fii gata de orice şi să reacţionezi în funcţie de situaţie! De altfel, este foarte uşor şi real să ajungi la spital sau chiar să-ţi pierzi viaţa, şi asta chiar dacă nu tu eşti vinovat! Datele statistice sunt o dovadă în acest sens.

Dacă vezi şi tu astfel de conducători auto din timp, existând destul spaţiu de manevră, este mai înţelept să nu intri într-o confruntare cu aceştia. De altfel, urmările pot fi imprevizibile şi se poate întâmpla ca, în procesul de “căutarea a dreptății” în acel moment, să ai de suferit tu mai mult!

Alege mai bine, ulterior, să expediezi poliţiei sau unor redacţii de ştiri încălcările surprinse de camera de bord, dacă o ai. Este responsabilitatea autorităților să “bage minţi în cap” şi să-i sancţioneze pe cei ce încalcă RCR, nu a ta!

În acelaşi timp, dorim să amintim autorului imaginilor care ni le-a expediat la adresa redacţiei, dar şi altor conducători auto: potrivit punctului 43 din RCR – în afara localităţilor, conducătorul trebuie să conducă vehiculul cât mai aproape de marginea dreaptă a părții carosabile, cu excepţia cazurilor de efectuare a manevrei de ocolire, depășire, de preselectare a benzii din stânga pentru a vira sau a întoarce!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise