(video) Atenţie! Drumuri blocate nu există în ţară, însă persistă gheţuş pe o mare parte dintre ele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Codul Galben de precipitaţii puternice a expirat la ora 9:00, însă ninsorile nu vor conteni încă.

La această oră acestea se înregistrează în nordul şi centrul ţării, căderile de zăpadă şi lapoviţă fiind cu intensitate diferită, în timp ce în sudul ţării persistă ceaţă slabă pe alocuri.

Pe parcursul nopții de 28 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții: în zonele Nord, Centru și Sud s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic pe perioada menţionată au fost antrenate: utilaje speciale – 323 (unități); material antiderapant – 2.428 (tone); muncitori rutieri – 275 (persoane).

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale, deşi nu toate carosabilele sunt ideal curăţate! Şi Inspectoratul General al Poliţiei comunică despre faptul că drumuri blocate nu mai există la moment, însă pe unele porţiuni persistă gheţuş!

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor înafara capitalei, participanții la trafic pot apela la numerele de telefon: +373 22-55-30; +373 74-89-61; +37360 477 117; 112!

Starea drumurilor la această oră, văzută prin camerele ASD:

Cmentariile sunt închise