(video) Auto China 2024: AVATR a modernizat modelul 11 și a anunțat noul crossover 15

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD a vizitat Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


La doar câteva zile după ce modelele 11 și 12 au câștigat premiul Reddot Design Award 2024 din Germania, compania AVATR a prezentat la Salonul Auto de la Beijing modelul 11 din gama anului 2024. Schimbări parcă nu se văd, însă acestea există.

Caracteristici cheie:

  • În China, AVATR 11 utilizează de acum încolo camere de înaltă definiție, înlocuind oglinzile retrovizoare tradiționale și eliminând necesitatea unei lunete.
  • Așa cum se regăsește pe AVATR 12, noua vopsea aurie fluorescentă utilizează pigmenți care schimbă culoarea. Nuanțele vor varia în funcție de unghi și lumină.
  • Mașina a fost mai bine izolată fonic pentru a fi redus zgomotul pătruns în habitaclu. Adoptă 22 de pereți despărțitori cu cavități pentru a bloca transmiterea zgomotului.
  • Actualul crossover se bazează pe platforma EP1. Măsoară 4880 x 1970 x 1601 mm și are un ampatament de 2975 mm. Versiunea Harmony Edition vine cu Huawei HarmonyOS 4.0 și ADS 2.0 (Automated Driving System).
    • Potrivit companiei, proprietarii SUV-ului au parcurs peste 50 de milioane de kilometri cu NOA (Navigation on AutoPilot), ceea ce se traduce prin 24% din distanța totală de condus. Parcarea inteligentă a înregistrat peste 5 milioane de utilizări cumulate, cu o medie de peste 10.000 pe zi. Acest lucru indică stabilitatea tehnologiilor și acceptarea acestora în rândul proprietarilor.
  • AVATR 11 are standard un total de 34 de senzori și sistemul ADS 2.0 de la Huawei pentru conducere inteligentă. Are și trei LiDAR-uri pentru percepția în orice condiții meteorologice și navigare în mediul urban independent de hărți, sporind siguranța și confortul.
    • Modelele 2024 dispun de un sistem complet de prevenire a coliziunilor. Sistemul cuprinde AEB/GAEB față, ELKA/LOCP lateral și RAEB spate. Noul sistem de prevenire a coliziunii obstacolelor laterale (LOCP) utilizează capabilitățile rețelei radar laser GOD pentru a îmbunătăți capacitatea de acoperire și evitarea, rezultând o experiență de conducere mai sigură.
    • La deplasarea cu viteze cuprinse între 30 și 130 km/h, sistemul de prevenire a coliziunii obstacolelor laterale (LOCP) ajută șoferul conducând vehiculul înapoi pe banda inițială atunci când este detectat un obstacol. Acest lucru previne coliziunile în timpul schimbării benzii.

Făcut mai confortabil, în baza recenziilor clienților

  • Interiorul folosește o combinație de piele Nappa și piele întoarsă. Ecranul de control central de 15.6 inchi suportă funcționalitatea split-screen și poate afișa navigație, jocuri și conținut video. O fereastră de pe acest ecran poate fi mutată pe ecranul copilotului printr-un gest.
    • Interiorul are acum o schemă de culori violetă-albă. Decorațiuni aurii sunt, de asemenea, integrate pentru a se potrivi cu noua vopsea de caroserie.
    • Toate modelele din 2024 au acum standard un sistem audio de la Meridian (25 de difuzoare, format de canale 7.1.4 și 2016 W putere).
    • Pentru scaune se folosește piele semi-anilină integrală, care este mai moale și este mai respirabilă. În plus, toate variantele sunt echipate cu scaune frontale cu funcție Zero Gravity (asigură o presiune zero asupra întregului corp și reduce oboseala). Cele posterioare au încălzire și ventilație. Masaj poate exista pe toate locurile.
  • Sistemul de propulsie DriveONE de la Huawei oferă un setup cu un motor sau două, cu o putere cuprinsă între 230 kW și 425 kW (370-650 Nm). Cea mai puternică mașină poate realiza 0-100 km/h în 4.0 secunde. Opțiunile de baterii sunt de 90 și 116 kWh, încărcabile rapid cu până la 240 kW (10 minute – 200 km). Autonomia variază între 580 și 730 km, conform CLTC.

Prețul de start al modelului AVATR 11 2024 este de 300.000 de yuani (38.600 euro). Cel mai scump costă 390.800 yuani (50.250 euro).

Vezi și: (video) Test Drive: Noul AVATR 11 / 116 kWh / 700 km autonomie

În paralel, CEO-ul AVATR, Tan Benhong, a anunțat că modelele 15 și 16 sunt în pregătire pentru premieră. Primul dintre ele în vedem camuflat.

Aflăm că designul crossoverului a fost creat de studioul de design al companiei din München. Stilul corporatist cu iluminare caracteristică și forme aerodinamice este inconfundabil și recognoscibil. Caroseria nu este arătată integral, dar modelul 15 va fi primul cu cinci uși (hayon cu lunetă integrată). Jantele măsoară 22 inchi. Mai observăm camere în loc de oglinzi, mânere retractabile și un cârlig de remorcare.

În mod curios, unul dintre prototipurile din fotografii este echipat cu un portbagaj expediționar și alte atribute ale unui off-roader, ceea ce poate vorbi despre posibile ambiții pe teren accidentat. Iar locul ședinței foto din stepele Mongoliei nu este probabil ales întâmplător.

AVATR 15 este poziționat ca unul dintre numeroșii rivali ai lui Tesla Model Y. Este un SUV de dimensiuni medii, cu o lungime de aproximativ 4750 mm. Stă pe arhitectura CHN dezvoltată în comun de Changan, CATL și Huawei. Din punct de vedere al propulsiei, modelul va fi primul hibrid al mărcii, cu un benzinar folosit drept range extender.

Toate detaliile vor fi disponibile foarte curând, întrucât crossoverul 15 și sedanul 16 vor debuta înainte de sfârșitul anului 2024. Cele două ar trebui să devină mai accesibile decât modelele 11 și 12 pentru a concura cu Tesla Model Y și Model 3.

Cmentariile sunt închise