(video) Auto China 2024: Premieră – conceptul VW ID. CODE și sub-brandul VW.UX

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD vizitează în aceste zile Salonul Auto de la Beijing. Reportaje video de la expoziția Auto China 2024 se vor vedea doar pe AutoBlog.MD mulțumită partenerilor: Castel MimiApa Bucovina MoldovaJetour MoldovaGEELY MoldovaPorsche Center MoldovaIM Motors MoldovaHAVAL MoldovaChery MoldovaBAIC MoldovaChangan MoldovaBT Leasing MD și Xiaomi Moldova.


VW se schimbă la față și se adaptează conform stilisticii generale a mașinilor chineze? La salonul Auto China 24 din Beijing a fost arătată o mărturie a acestei orientări sistematice către dorințele clienților chinezi. Estetica acestui concept numit ID. CODE este complet nouă și oferă o avanpremieră a unui SUV electric de mari dimensiuni.

„Marca Volkswagen poate privi deja în urmă la cei 40 de ani de succes în China, iar noi continuăm această poveste de succes în noua eră a mobilității, confirmând astfel încrederea clienților noștri chinezi. Strategia ascuțită în China are trei piloni: un portofoliu cuprinzător de produse care accelerează electrificarea modelelor mărcii, un limbaj de marcă și de design dezvoltat special pentru piața chineză și dezvoltarea tehnică locală cu parteneri puternici pentru a accelera ritmul inovației. Proiectul ID. CODE oferă o primă avanpremieră a viitorului VW în China: cu un nou design, un nou standard tehnologic și o experiență de marcă holistică – orientată în mod specific către nevoile și dorințele clienților noștri chinezi. Inaugurăm o nouă eră a mobilității în China, împreună cu partenerii noștri chinezi.”

Thomas Schäfer, CEO VW

Caracteristici cheie:

  • Conceptul oferă o primă avanpremieră a noului limbaj de design al viitoarelor modele și, în același timp, lansează o nouă eră tehnologică. Conceptul a fost dezvoltat special cu orientare spre clienții din China. Măsoară cinci metri în lungime.
  • Exteriorul funcționează, de asemenea, ca o suprafață de proiecție pentru sistemele de iluminare și afișare asistată de inteligență artificială de ultimă generație. Acest lucru se potrivește perfect cu spațiul de locuit nou proiectat de la bord, unde lumea reală și cea virtuală se întâlnesc pentru a crea o nouă experiență de mobilitate.

ID. CODE este primul VW care comunică și interacționează complet cu împrejurimile sale prin exterior!

  • Pentru aceasta este echipat cu un sistem de iluminare inteligent în față: Light Cloud (format din 967 LED-uri) cu ochi 3D interactivi (bară luminoasă sub capotă) și un Light Screen în partea frontală inferioară parțial transparentă. Sistemele devin active atunci când șoferul sau un utilizator autorizat se apropie.
    • Ca o altă inovație, Smart Windows complet nou dezvoltat cu afișaje semi-transparente sunt integrate în suprafețele ferestrelor laterale. De îndată ce șoferul se apropie, apare un avatar asistat de inteligență artificială. Acesta oferă șoferului informații importante în mod direct și îi reamintește să ia o umbrelă dacă se anunță ploaie, de exemplu. 
    • Farurile sunt cu elemente HD matrix. Ca și în față, niște 3D Eyes se găsesc în stopuri și interacționează cu împrejurimile.
  • Din motive stilistice și aerodinamice, sunt folosite mici panouri tactile în locul mânerelor tradiționale ale portierelor, iar acestea se deschid electric. Oglinzile exterioare sunt înlocuite cu camere. Jantele din aluminiu frezate 3D măsoară ditamai 24 inchi. Sunt ușoare, aerodinamice și prezintă pentru prima dată logoul VW iluminat în centru.

Conducere autonomă relaxată

  • Materialele de cea mai înaltă calitate, sistemul audio de ultimă generație, iluminarea de fundal și sistemele de aer condiționat asigură confortul călătoriei ca într-un jet privat.
    • Peisajul infotainmentului și lumea operațiunilor au fost complet reproiectate. Avatarul familiar din exterior însoțește șoferul și pasagerii în interior: suprafețele ferestrelor devin scena digitală a avatarului și a altor afișaje.
    • Scaunele confortabile pot fi adaptate la modul de conducere respectiv. Volanul se retrage în cockpit în timpul conducerii autonome, astfel că scaunele frontale se pot roti la 180 de grade. De asemenea se pot înclina într-o poziție de dormit.
    • Un alt detaliu inovator este consola centrală. Este integrată pe o șină pentru a putea fi mutată și conține și un frigider. Iar suportul pentru băuturi are o funcție dublă: devine și o lampă elegantă. 
    • Dacă nu se află nimeni la bord, timpul poate fi folosit pentru a pune mașina în modul Igienă. Aerul din mașină este curățat de lumină UV, de un robot aspirator (LUPO) și de filtrele de aer antibacteriene.
  • Conceptul este electric și poate fi condus în mod tradițional sau autonom cu un sistem de nivel 4. Energia o ia nu doar din bateria litiu-ion, ci și dintr-un sistem fotovoltaic integrat în acoperiș.
    • În modul autonom, sistemele de iluminare interacționează cu ceilalți utilizatori ai drumului și asigură astfel un plus de siguranță. Cadrele senzorilor radar se aprind.

Alte anunțuri importante făcute

  • Familia de mașini ID va crește până la un total de 16 modele până în 2030. Printre acestea se vor număra cinci mașini electrice ale noului sub brand ID.UX, care își vor sărbători debutul pe piață până în 2027.
    • Mașinile ID.UX sunt mai mult orientate spre publicul tânăr. Primul model este ID.UNYX și e programat să debuteze pe piață în 2024. Mașina este o reinterpretare a modelului CUPRA Tavascan, marca spaniolă nefiind prezentă în China. Imaginea teaser dă de gol asta, iar primele imagini sunt deja găsite în bazele de date chineze.
  • De asemenea, VW introduce treptat versiuni electrice ale modelelor sale cu motoare termice și își extinde portofoliul în China cu noi modele PHEV, cu autonomii de peste 100 km. Douăsprezece noi modele cu motoare termice și șase modele hibride vor debuta până în 2030.
  • În plus, VW completează platformele MQB și MEB prin adăugarea de platforme locale în China – de exemplu, prin parteneriate precum cooperarea cu XPENG.
    • În colaborare cu XPENG sunt planificate două noi vehicule de clasă medie începând cu 2026.
  • În plus, Volkswagen China Technology Company (VCTC), cu sediul în Hefei, dezvoltă prima platformă electrică a Grupului, special pentru China. Cel puțin patru modele suplimentare pentru segmentul electric entry-level vor fi construite pe baza China Main Platform (CMP) începând cu 2026.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise