(video) AutoBlog.MD: Prima întâlnire cu noul Lexus RX la Chicago Auto Show

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD a avut o oportunitate deosebită de a vizita ediţia din acest an a Salonului Auto de la Chicago, despre care se spune că este cel mai mare și mai longeviv show auto al națiunii americane, cu mai mult de 93.000 de metri pătrați de spațiu de expunere. Acolo am avut un prim contact cu mai multe maşini noi şi interesante, a căror prezenţă în Republica Moldova într-un viitor apropiat este foarte probabilă!

Reportajele efectuate în SUA au fost posibile mulțumită partenerilor:

Noul Lexus RX (click pentru mai multe detalii) a fost prezentat în premieră mondială practic acum un an, la 1 iunie 2022, însă abia intră pe unele pieţe din afara Japoniei. A cincea generaţie a modelului vine pe o platformă nouă care l-a uşurat cu aproape 100 de kg, chiar dacă a fost mai bine izolat fonic. Suspensia-i posterioară multi-link este una complet nouă, iar maşinile în echiparea F SPORT vin standard cu amortizoare adaptive.

În interiorul mai spaţios, inclusiv pentru bagaje, domină designul redat de concepţia Tazuna. Cockpitul este acum digital. Două monitoare se oferă la alegere pentru a fi montate pe centrul bordului, cel mai mare fiind de dimensiunea unuia de laptop. Scaunele din faţă au fost reproiectate pentru un confort sporit, iar la ambianţa de pace şi linişte mai contribuie un sistem activ de izolare fonică.

Sub capotă sunt valabile câteva motorizări doar cu patru cilindri, inclusiv hibride și inclusiv, în premieră pentru RX, o unitate plug-in hybrid! Cel mai performant RX va avea să ofere 371 CP, AWD, frâne mai bune, direcţie pe puntea din spate şi multe altele. Iar sistemele complexului electronic Lexus Safety System+ 3.0 pot opri mașina dacă recunosc că șoferul a adormit sau i s-a făcut rău, de exemplu.

Apropo, noul RX poate fi precomandat deja în Moldova şi în scurt timp ar trebui să ajungă la Chişinău. Preţul de start (RX 350 F SPORT) îi este de 75.590 de dolari.

Cmentariile sunt închise