(video) Autobuzul Anului 2019, din primăvară pe străzile din București în 130 de exemplare

0

O nouă comandă mare de autobuze marca Mercedes-Benz. Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România a semnat un contract pentru 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid care au fost comandate de Primăria Municipiului București. Autovehiculele de ultimă generaţie urmează să fie livrate în cursul anului 2020.

Achiziția celor 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deschide un nou capitol al mobilității urbane în București. Citaro Hybrid, un vehicul polivalent, rentabil și ecologic, a fost dezvoltat special pentru nevoile transportului public din aglomerațiile urbane, fiind combinația perfectă între rentabilitate și sustenabilitate.

“75% dintre emisiile de carbon sunt produse la nivelul aglomerațiilor urbane. Salutăm așadar decizia administrațiilor din România de a acționa cu privire la acest aspect și de a integra vehicule sustenabile în rețeaua de transport în comun. Ne bucurăm că, prin cele 130 de autobuze, putem contribui la protejarea mediului înconjurător, punând bazele unui nou tip de mobilitate în România. Citaro Hybrid este, cu siguranță, o investiție sigură pe termen lung pentru operatorii de transport”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România.

Vezi şi: Comenzi uriaşe de la Daimler Buses: Cel puţin 1000 de autobuze noi Citaro, alături de alte circa 50 electrice

Prin soluția tehnică de ultimă generație, autobuzul urban Mercedes-Benz Citaro Hybrid cu o capacitate de până la 106 persoane, înglobează avantajele unui autovehicul ecologic cu fiabilitatea și performanțele unui autovehicul cu propulsie convențională.

Performanțele motorului diesel OM 936 h de 7.7 litri (299 CP/1.200 Nm) sunt completate de intervenția motorului electric (soluția compact hibrid), pentru o eficiență maximă a tracțiunii și reducerea emisiilor.

Motorul electric de 14 kW, amplasat între motorul cu ardere internă și cutia de viteze automată (cu patru sau şase trepte), generează energie mecanică suplimentară și o recuperează pe cea pierdută prin frânare sau decelerare, ajutând la reducerea considerabilă a consumului de combustibil. Astfel, tehnologia hibrid a autobuzelor Mercedes-Benz asigură, pe lângă un nivel redus de emisii în zonele urbane, un consum redus de combustibil și implicit și costuri reduse de operare.

Vezi şi: (video) În Madrid vor rula în curând 672 de autobuze Mercedes-Benz Citaro NGT. Avantajul modelului

Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost desemnat Autobuzul Anului 2019 în cadrul IAA, de către un juriu format din 21 de jurnaliști internaționali, specializați în transportul de pasageri. Varianta hibridă le oferă pasagerilor confortul apreciat al modelului deja consacrat, Citaro, care, cu mai mult de 50.000 de vehicule fabricate, devine coloana vertebrală a transportului public din Europa.

Astfel, autobuzele Citaro Hybrid, care circulă deja în orașe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, vor fi prezente și pe străzile din București începând cu anul viitor.

Pentru autobuzele ce urmează să fie livrate în România, standardul de siguranță este prioritar. Astfel, Citaro Hybrid este echipat, în versiunea de bază, cu sisteme precum ABS, ASR și ESP. De asemenea, condițiile de lucru ale șoferului sunt cu mult îmbunătățite datorită repoziționării postului de conducere și a amplasării optimizate a elementelor de comandă.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid păstrează standardele deja consacrate stabilite de Citaro și le oferă pasagerilor siguranța și confortul așteptat: interior cu un spațiu generos, sisteme de climatizare performante, scaune și bare de susținere optimizate ergonomic, locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilități, cât și indicator interior vizual cu tehnologie LED.

Mai mult, autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid livrate Primăriei Capitalei vor beneficia de o garanție tip Full Warranty, de 8 ani și 480.000 de km.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Revoluţionarul autobuz electric Mercedes-Benz eCitaro

Broşura oficială a autobuzului:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata