Moldova, ţara minunilor. De ce poliţiştii au trebuit să facă percheziţii la Centrul de Monitorizare a traficului

0

Un șef de secție din cadrul Centrului Unic de Monitorizare și Coordonare (CUMC) al Inspectoratului Național de Patrulare și un inspector din cadrul aceleași instituții au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore. Asta după ce ieri au avut loc percheziţii la acest centru, în baza a doua dosare penale deschise pentru corupere pasivă şi abuz de serviciu, scrie realitatea.md.

centru-management-trafic
FOTO: opiniatimisoarei.ro

Procurorul Eduard Harunjen a relatat că este vorba de „absolvirea ilegală de răspundere contravențională a unor șoferi prin ștergerea unor informații”. În speță, mai mulți agenți economici care dețin mașini de serviciu aveau înțelegeri cu unii conducători ai Centrului, prin care își permiteau să încalce regulile circulației rutiere, având siguranța că informațiile vor fi șterse din baza de date. Astfel, conducătorii Centrului favorizau încălcarea regulilor de către șoferii întreprinderilor, contra unor sume de bani.

Totodată, potrivit unui comunicat al Procuraturii, factorii de decizie din cadrul CUMC, în schimbul anumitor sume de bani, ar fi favorizat pe parcursul anului trecut, anumite persoane fizice şi juridice. Mai exact, acestea ar fi fost absolvite de pedepse contravenţionale şi circa 2304 puncte de penalizare pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere, supunând riscului participanţii la trafic.

Potrivit materialelor cauzei penale, în urma acestor acţiuni ilegale, bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 262.000 lei.

0 comentarii
  1. Horea spune

    Moldovenii au devenit victimele unui experiment. La camere ei is exemplari da dupa camere dracii apasa pe surcica. Daca s-ar putea de pus camere in interiorul masinilor moldovenilor apu ne-am pune nu numai miinile da si picioarele in cap.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata