(video) Autoritățile anunță despre deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto de milioane de lei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto importate din UE și Marea Britanie. Valoarea acestora se ridică la 6.000.000 de lei. 

Cantitățile impunătoare au fost ridicate urmare a peste 10 percheziții desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni.

Oamenii legii au indisponibilizat peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteze, baterii electrice, rampe de presiune și accesorii pentru automobile.

De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale unor automobile din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare prezumptiv legate de infracțiunea investigată, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse în Moldova, în afara controlului vamal.

Scopul schemei era punerea pieselor în vânzare, la stațiile de dezasamblare.

Contrabandă cu piese auto
FOTO: border.gov.md

Urmare a perchezițiilor, celor patru bărbați cu vârste de 34-49 de ani le-a fost atribuit statutul de bănuit. În privința unuia din ei procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023. Este vorba despre contrabandă cu trei automobile furate din statele UE. Acestea au fost importate din Lituania în Moldova, fiind în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cmentariile sunt închise