(video) Aygo X prologue ne spune că noua generaţie Toyota Aygo va avea şi capacităţi de crossover

Toyota a ales ziua de 17 martie 2021 pentru a prezenta conceptul unei noi maşini de oraş compacte, din segmentul A. Prototipul se numeşte Aygo X prologue şi prefigurează noua generaţie a modelului Aygo. Designul său a fost proiectat de către studioul Toyota European Design – ED² – situat lângă Nisa, pe Coasta de Azur franceză.

De la lansarea sa în 2005, Aygo, cea mai accesibilă mașină Toyota, a fermecat clienții tineri și progresivi cu simțul său ludic și distractiv. Apelând la un public conștient de stil, caracterul plin de viață al lui Aygo și dinamica antrenantă de conducere au atras mulți noi cumpărători europeni către Toyota. 

Dar, ADN-ul unic și poziționarea deosebită a lui Aygo depind de a rămâne mereu în fața concurenței. Mai mult ca oricând, noii clienți Toyota solicită fler, caracter distinctiv și șansa de a face o declarație personală. Bazându-se pe poziția lider de “style icon” a segmentului A, ED² și-a propus să proiecteze o mașină special pentru ei.

Numele Aygo a simbolizat întotdeauna libertatea și mobilitatea personală. Cu Aygo X prologue, se adaugă un amestec de “obrăznicie” suplimentară. Este la fel de distractiv și acum are o îndemânare suplimentară. Din orice unghi, își exprimă atitudinea, cu o personalitate și o poziție și mai puternică. Prin creșterea dimensiunilor roților, șoferul se bucură de o poziţie la volan mai înaltă, o vizibilitate mai bună, precum și de capacităţi suplimentare pe orice drum nu ar ajunge.

Privit fie din față, din spate sau din lateral, se remarcă “răutatea” prototipului. O execuție în două tonuri îndrăznețe creează un profil grafic unic, care atrage atenția pe stradă, subliniind disponibilitatea mașinii de a sări înainte în acțiune. O nouă linie de acoperiș încastrată crește, de asemenea, senzația dinamică pentru o imagine sportivă mai agresivă. În timp ce în față, lămpile LED de înaltă tehnologie îmbrățișează capota superioară pentru a forma o formă asemănătoare aripilor, mai jos, grila mare, proiectoarele anti ceaţă și aplicaţia de protecție, toate bazate pe tema hexagonală, arată că aceasta este o mașină gata de plecare. Oriunde.

Practic și pregătit pentru aventuri, oferă, de asemenea, şi câteva caracteristici utile. Placa de protecție din spate găzduiește un suport pentru biciclete, astfel încât evadarea cotidiană poate fi întotdeauna transformată într-o aventură. Între timp, corpurile oglinzilor retrovizoare laterale au integrate nişte camere de acţiune, perfecte pentru a înregistra și împărtăși momente din călătorii.

În cele din urmă, o pereche de ralings-uri integrate în acoperiş accentuează profilul vehiculului, precum și creează o legătură vizuală cu blocurile optice posterioare hexagonale, un memento subtil al ADN-ului Aygo. Măsoară 3.700 mm în lungime, 1.500 mm în înălțime, iar ampatamentul constituie 2.430 mm. Modelul se bazează pe platforma modulară GA-B, deja utilizată pentru noul Yaris.

Aygo X prologue este o ilustrare îndrăzneață a cât de multă atitudine poate avea o mașină mică. Cu acesta, Toyota reimaginează modul în care segmentul A ar putea fi condimentat. Când va apăra un model de serie pe baza prototipului nu se anunţă la moment.

Cmentariile sunt închise