(video) BMW a arătat unde și cum antrenează șoferii care conduc blindatele mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De mai bine de patru decenii, BMW stabilește standarde în dezvoltarea și producția de vehicule de protecție specială. Acestea combină experiența de conducere tipică mărcii cu cele mai înalte standarde de siguranță.

Pentru a putea exploata întregul potențial al acestor vehicule blindate, care sunt echipate cu funcții speciale legate de siguranță, în viața de zi cu zi, șoferii profesioniști care le conduc au nevoie de cunoștințe și abilități speciale.

Toate acestea sunt predate în cadrul BMW Security Vehicle Training.

Programele de pregătire sunt adaptate șoferilor profesioniști care doresc să-și aprofundeze abilitățile în manipularea acestor autovehicule grele. Pentru a fi pregătiți optim în situații contra cronometru! Fiind unul dintre cele mai renumite centre de testare și inspecție pentru siguranța vehiculelor din Europa, centrul de instruire din Groß Dölln de lângă Berlin oferă condițiile ideale pentru aceasta.

Fostul aerodrom militar, unde se antrenează și serviciile de urgență, a fost extins într-un centru de ultimă generație în 2002. Servește acum drept terenul perfect pentru lecțiile teoretice și practice de conducere activă ale BMW Security Vehicle Training.

Tehnica de conducere și manevre de evacuare. Conducerea în siguranță în situații periculoase.

Instruirea în două etape a fost dezvoltată pentru participanții care, în calitate de șoferi profesioniști, sunt responsabili pentru siguranța pasagerilor. Instructorii BMW îi învață elementele de bază ale fizicii și tehnicii de conducere, precum și cunoștințe tactice care îi ajută să acționeze în siguranță și cu încredere chiar și în situații extreme.

În scenarii de practică realiste, sub îndrumarea instructorilor, ei învață să-și testeze și să-și îmbunătățească abilitățile de conducere chiar și în condiții provocatoare – cum ar fi situațiile de evadare. Cu maximum opt participanți per grup și doi pasageri per vehicul, este garantată o experiență de învățare intensivă și individuală.

Instruirea de bază de două zile se concentrează pe tehnicile de bază de conducere a unor astfel de mașini.

Datorită blindajului lor și greutății suplimentare asociate, vehiculele au caracteristici specifice de conducere care trebuie luate în considerare. Sesiunile de antrenament din prima zi includ diverse elemente de conducere activă, inclusiv frânare de urgență și manevre evazive, precum și exerciții pe întuneric.

Planul de antrenament nocturn include frânarea și conducerea evazivă pe un traseu de slalom, alternând cu faza lungă, faza scurtă și lumini de parcare. Pentru a simula abilitățile de orientare și reacție în scenarii de amenințare pe un traseu necunoscut, participanții se confruntă și cu explozii pe un drum forestier confuz.

A doua zi. Pe lângă manevrarea la viteză mare și manevrele evazive în curbe, un scenariu de amenințare reală cu un atac simulat de vehicul este în curriculum. Cu așa-numitul J-Turn, participanții învață cum să facă o manevră de evacuare eficientă în care rotesc vehiculul fără a pierde viteza, după o mișcare în marșarier, pentru a scăpa de o situație periculoasă în sens opus. Conducerea anticipată și capacitatea de a menține o imagine de ansamblu perfectă chiar și sub tensiune sunt, de asemenea, componente centrale ale modulului de bază.

BMW 760i Protection xDrive
BMW 760i Protection xDrive

Manevrare sigură în situații extreme simulate autentic.

BMW Security Vehicle Training Level 2 completează și aprofundează abilitățile dobândite la cursul de bază. A doua etapă cuprinde lecții pe o durată de trei zile. Sunt antrenate și situații extreme precum manevre de evadare sub foc și exerciții de conducere cu contactul cu vehiculul.

Efectele pirotehnice, atacurile de ambuscadă pe timp de noapte și scenariile de accident cu leziuni corporale semnificative pun, de asemenea, forța mentală a absolvenților de antrenamente la o încercare grea. În turele cu mașină în ritm rapid ei învață să controleze un vehicul blindat în condiții extreme.

Conținutul de învățare este completat și de antrenament off-road cu BMW X5 Protection VR6. Participanții la antrenament trebuie să depășească diferite dealuri în vehiculul de protecție specială. Trebuie să meargă pe suprafețe înclinate într-o zonă limită chiar sub unghiul de răsturnare. Se repetă și traversări pe nisip și plimbări încurcate, în care doar două roți au contact cu solul pe teren impracticabil. De notat că acesta este cu o tonă mai greu decât modelul său de bază datorită blindajului său.

Pe final, un apropo, în acest context. BMW ne arată pentru prima dată funcţiile speciale relevante pentru protecţia pasagerilor care sunt operate prin iDrive pe Seria 7 Protection, în lipsa unor comenzi fizice.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise