(foto/video) Premieră: Noul BMW X5 Protection VR6 facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua versiune a celui mai vândut automobil de protecţie din lume cu clasificare VR6 primeşte actualizările noului BMW X5 facelift. Cea mai recentă versiune a motorului V8 cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, cu o putere maximă de 530 CP, primeşte acum beneficiile tehnologiei mild-hybrid de 48V.

Imagini din culisele testării unei astfel de maşini

Caracteristici cheie:

  • Caracteristicile de protecţie integrate ale noului BMW X5 Protection VR6 au fost luate în considerare în procesul de dezvoltare a producţiei de serie pentru modelul Sports Activity Vehicle (SAV). Acestea includ o caroserie blindată şi sticlă de siguranţă concepută special pentru acest model.
    • Prin urmare, cea mai recentă versiune a automobilului de protecţie îndeplineşte şi prevederile Vereinigung der Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen din Germania (Asociaţia Laboratoarelor de Testare pentru Materiale şi Construcţii Rezistente la Atacuri – VPAM, pe scurt) în ceea ce priveşte rezistenţa balistică şi rezistenţa la explozie.
    • Certificarea oficială pentru automobilul complet a fost emisă în conformitate cu ghidurile pentru maşini rezistente la glonţ (VPAM BRV) şi ghidurile pentru vehicule rezistente la explozivi (VPAM ERV, ediţia a treia).
  • Noul design al exteriorului şi al interiorului asigură că nu există aproape nici o diferenţă perceptibilă între BMW X5 Protection VR6 şi modelul standard echivalent. Aspectul său discret pe drumurile publice reprezintă un factor suplimentar de siguranţă pentru persoanele care necesită protecţie specială.
    • Datorită integrării extrem de eficiente a caracteristicilor sale de protecţie, ocupanţii se pot bucura de exact acelaşi spaţiu şi confort pe scaune ca în versiunea standard a BMW X5. Portbagajul automobilului are o capacitate de 500 de litri, în timp ce sarcina maximă admisă a crescut la 475 de kg.
    • Secţiunile din oţel format ale blindajului şi sticla securizată au fost dezvoltate special pentru acest model şi integrate armonios în conceptul general al automobilului atât la nivel funcţional, cât şi la nivel de design. Acest lucru a însemnat că au fost deja luate în considerare cu atenţie aspecte precum golurile caroseriei şi tranziţiile dintre caroserie şi sticlă în faza de dezvoltare.
    • Blindarea habitaclului şi geamul de siguranţă sunt elementele de bază ale dotărilor de protecţie. Secţiunile formate din oţel de înaltă rezistenţă, care au fost perfect adaptate contururilor caroseriei, pot fi găsite în zona din jurul uşilor, cadrului lateral, acoperişului şi pereţilor etanşi. O partiţie blindată pentru portbagaj şi o protecţie împotriva aşchiilor din aluminiu pentru şasiul inferior completează măsurile de securitate legate de caroserie.
    • Specificaţia standard include, de asemenea, un rezervor de combustibil cu autoetanşare, cu o carcasă specială care se etanşează după ce a fost lovită de un glonţ pentru a preveni orice pierdere de combustibil.
    • Blindarea extinsă a şasiului inferior şi blindajul suplimentar pentru acoperiş sunt disponibile ca dotări opţionale pentru noul BMW X5 Protection VR6.
  • Dotările standard pentru noul BMW X5 Protection VR6 includ:
    • Controlul automat al climatizării pe patru zone, care vine cu un panou de control separat pentru temperatură şi ventilaţie în compartimentul din spate.
    • Orificiile centrale de aerisire din partea frontală a habitaclului sunt acum subţiri ca aspect şi sunt integrate în panoul de instrumente nou proiectat, aproape fără a fi observabile.
    • Panoul de bord are o suprafaţă din Sensafin, asemănătoare pielii, ca echipare standard, împreună cu o bandă ornamentală mare cu efect metalic Fineline Black.
    • Volan M îmbărcat în piele, iluminare ambientală, un sistem audio Hi-Fi şi uşi cu închidere soft close.
    • Senzori şi sisteme de camere dezvoltate pentru sistemele de asistare a condusului de la BMW X5. Funcţii precum Surround View, Remote 3D View şi BMW Drive Recorder oferă informaţii precise şi detaliate despre zona din jurul automobilului în toate situaţiile.
    • O funcţie de încălzire pentru parbriz şi geamurilor laterale frontale vine ca dotare standard, la fel precum şi geamurile acţionate electric în faţă.
    • Un alt element din lista de echipamente standard specifice modelului pentru noul BMW X5 Protection VR6 este un sistem de intercomunicaţie cu oamenii din exterior. Comenzile atât pentru acest sistem, cât şi pentru alte funcţii specifice modelului se regăsesc pe un panou suplimentar în faţa levierului cutiei de viteze.
  • Alte caracteristici de echipare personalizate pot fi adăugate noului BMW X5 Protection VR6 pentru a se potrivi cu obiectivul propus. Acestea includ lumini LED intermitente în grila radiatorului, lumini intermitente în spate, proiectoare de lumină pe plafon, inclusiv un sistem de semnalizare acustică, şi o antenă de acoperiş cu un receptor suplimentar pentru radio digital cu două sensuri. De asemenea, portdrapelele sunt disponibile opţional pentru ocazii oficiale.
  • Propulsorul de 4.4 litri vine cu toate actualizările pe care le primeşte noua versiune a motorului V8.
    • Valorifică beneficiile termodinamice ale galeriei de evacuare transversale, turbocompresoarelor simetrice şi răcirii externe a uleiului de motor.
    • Alte caracteristici noi includ arborele cotit consolidat, o supraalimentare mai bună cu supapă blow-off, o pompă de ulei cu capacitate crescută şi o baie de ulei cu masă redusă.
    • În plus, motorul cu opt cilindri vine acum şi cu tehnologie mild-hybrid 48 V sub forma unui generator de pornire montat pe arborele cotit.
      • În carcasa transmisiei Steptronic cu opt trepte – care a suferit şi ea o modernizare extinsă – este un motor electric care generează o creştere a puterii de până la 9 kW/12 CP şi un cuplu de 200 Nm, ajutând motorul să ofere o funcţionare liniară, dinamică şi, în acelaşi timp, eficientă.
      • Puterea necesară pentru aceasta este stocată într-o baterie compactă de 48V care este încărcată extrem de eficient prin recuperarea energiei la frâna de motor şi la frânare.
    • Noul sistem de propulsie generează o putere totală maximă de 530 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm, propulsând noul BMW X5 Protection VR6 de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde. Viteza maximă a modelului de protecţie este limitată electronic la 210 km/h.
  • Tehnologia şasiului de la bordul noului BMW X5 Protection VR6 a fost adaptată exact la puterea sa ridicată şi distribuţia maselor specifică modelului.
    • Frânele Sport standard oferă niveluri constant ridicate de forţă de oprire, chiar şi la sarcini mari.
    • Mai are standard suspensie adaptivă M Professional, diferenţial M Sport, direcţie activă pe puntea din spate şi un sistem activ de stabilizare a ruliului (operat cu motoare pivotante electrice).
  • Pe lângă conceptul de protecţie integrată, procedurile de testare obligatorii pentru toate modelele joacă, de asemenea, un rol în a permite noului BMW X5 Protection VR6 să ofere un nivel de securitate fără compromisuri, păstrând în acelaşi timp confortul şi dinamica de condus pentru care BMW este renumit.
    • Testele dure şi testele de calibrare desfăşurate pe parcursul procesului de dezvoltare a producţiei asigură că atât automobilul, cât şi dotările cu echipamente specifice modelului sunt gata de funcţionare şi vor funcţiona în mod fiabil chiar şi în condiţii extreme.
    • Modelul de protecţie este echipat cu tehnologia de şasiu personalizată la uzina BMW Group din Spartanburg, în Carolina de Sud (SUA), unde noul BMW X5 Protection VR6 este produs alături de variantele obişnuite ale SAV.
    • Echipamentele de protecţie şi alte dotări de securitate specifice modelului sunt integrate ulterior de experţi cu înaltă calificare într-un proces de “producţie artizanală”, garantând implementarea fără compromisuri a întregului concept de securitate.
  • Clienţii din întreaga lume pot profita de aranjamente individuale şi discrete de consultanţă şi de o serie de alte servicii. Aceasta includ îndeplinirea cererilor specifice ale clienţilor atunci când vine vorba de echiparea automobilului cu protecţie suplimentară şi/sau caracteristici de confort.
    • Service-ul şi întreţinerea modelelor de protecţie sunt asigurate de o reţea internaţională de puncte de service BMW, lucrările fiind efectuate exclusiv de specialişti instruiţi în ateliere specializate certificate.
    • De asemenea, BMW oferă cursuri speciale de pregătire a şoferilor care vor conduce astfel de maşini. Aceste programe, pe care BMW le găzduieşte de mai bine de 35 de ani, sunt oferite la diferite niveluri de intensitate în funcţie de cunoştinţele anterioare ale participanţilor implicaţi şi au loc în mai multe locaţii din întreaga lume. Cursurile de formare sunt conduse de experţi cu înaltă calificare, iar conţinutul lor variază de la sesiuni de teorie vaste la exerciţii practice de control al automobilelor şi antrenament de răspuns tactic.

BMW X5 Protection VR6 este cel mai puternic, mai dinamic şi cel mai vândut automobil de acest gen la nivel mondial, fiind disponibil pentru comandă şi în Republica Moldova, dacă există o astfel de cerere! Noua ediţie îşi va marca premiera mondială la Salonul Auto Internaţional IAA Mobility 2023 de la München, acolo unde a fost arătat şi predecesorul. Acolo va fi prezentat publicului pentru prima dată împreună cu noile BMW i7 Protection şi BMW Seria 7 Protection.

Noul BMW X5 Protection VR6 este ideal pentru rolul de automobil de sprijin alături de noile automobile de protecţie bazate pe BMW Seria 7. Livrările noului model vor începe în februarie 2024.

Cmentariile sunt închise