(video) BMW a construit un prototip cu autopilot pe baza noii Seria 5. Iată cum funcţionează

Expoziţia CES continuă în oraşul Las Vegas. BMW a prezentat acolo un prototip al noii generaţii Seria 5 care este înzestrat cu un sistem de pilotare automată complet funcţional!

Bavarezii au explicat că autopilotul dezvoltat de ei foloseşte versiuni îmbunătăţite a asistenţilor electronici a şoferului, care se folosesc în prezent pe modelele de serie a mărcii.

Totodată, prototipul este dotat cu un dispozitiv special (despre ce este vorba nu s-a explicat în detalii), cu ajutorul căruia calculatorul sistemului autopilot creează o hartă digitală a mediului înconjurător.

În regimul automat de mişcare – Passenger – pasagerii vor avea acces şi se vor putea folosi de serviciile Amazon. În mare parte este vorba de Prime Video prin care vor putea fi vizualizate seriale şi diverse emisiuni, atât pe telefon cât şi pe tabletă.

Cu ajutorul altui serviciu numit Prime Now vor putea fi realizate cumpărături online, iar pasagerilor li se va oferi posibilitatea de a alege locul în care li se va transmite comanda în timp ce se află în drum.

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW Seria 5 G30 – Premieră

Mai mult, prototipul făcut pe baza noii generaţii BMW Seria 5 a primit funcţia Robot Valet Parking. Aceasta presupune un sistem complet autonom de parcare. Şoferul poate părăsi maşina şi cel mai probabil prin intermediul cheii inteligente sau printr-o aplicaţie pe smartphone, poate trimite maşina la locul de parcare. La comanda proprietarului acesta poate veni automat înapoi.

Menţionăm că BMW se ocupă de dezvoltarea autopilotului propriu de la sfârşitul anilor 2000. Anterior firma a construit un prototip de teste analogic, în 2011, pe baza Seriei 5 de generaţie anterioară. Atunci sedanul a parcurs în regim automat o distanţă de 170 de kilometri între Munchen şi Nurberg.

Producţia în serie a maşinilor cu autopilot complet funcţional se planifică către anul 2020.

Vezi şi: Cât va costa noul BMW Seria 5 în Moldova? Avem preţurile pentru şase versiuni ale sedanului

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/