(video) Primul BMW M5 F90 înmatriculat în Moldova! Cum arată sedanul sport cu 600 CP

Foarte curând pe drumurile din țara noastră va circula primul BMW M5 F90 înmatriculat în Republica Moldova. Un cititor fidel ne-a expediat câteva imagini cu exemplarul care tocmai se afla în proces de înmatriculare.

Noul BMW M5 este e primul autoturism BMW M cu tracţiune integrală (cu deconectare a punţii faţă) şi are sub capotă un motor V8 twin-turbo de 4.4 litri ce produce 600 CP/750 Nm, cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 3.4 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 250 km/h (opţional la 305 km/h).

În ţara noastră, dealerul oficial cere minim 103.000 euro pentru el. La momentul de faţă încă se mai poate comanda.

Pentru că deja a fost prezentat chiar de curând modelul facelift, iar peste câteva săptămâni urmează să vedem şi M5-ul actualizat, în configuratorul german nu mai este disponibil automobilul din imagini, însă am luat ca referinţă configuratorul din România, în care mai este disponibil, pentru a mai afla careva detalii interesante.

Aşadar, în baza informaţiilor de acolo, primul M5 F90 înmatriculat în Moldova are o culoare a caroseriei numită Alpine White.

Aceasta face parte din paleta de culori de bază şi este singura nemetalizată, deşi posesorul ar mai fi putut ales una din şase vopsele metalizate, de exemplu aceeaşi nuanţă Snapper Rocks Blue pe care o avea BMW-ul M2 pe care l-am testat în Ungaria sau Marina Bay Blue în care a fost prezentat M5-ul, şi asta fără un cost suplimentar. Dar deja fiecare îşi alege culoarea după gustul propriu.

Trecând la jante, aflaţi că au fost montate unele din aliaj uşor Double spoke M de 20 inci, tip 706M bicolore cu anvelope mixte. Acestea sunt o opţiune şi costă 2.153 euro. Mai scumpe decât acestea nu se oferă din uzină.

În habitaclu are la fel o tapiţerie standard care nu costă nimic extra – piele Merino cu conţinut extins Silverstone / Negru. Scaunele sunt la fel cele standard, existând la alegere şi unele M multifuncţionale, mai profilate şi cu logouri iluminate în tetiere.

Iar pe partea de ornamente interioare s-a ales o combinaţie aluminiu-carbon şi inserţii în Pearl Chrome, care la fel nu costă nimic în plus.

Sistemul audio este cel mai probabil cel standard Harman Kardon (16 difuzoare, 9 canale, 600 W), deşi există opţiunea instalării unuia Surround Bowers&Wilkins Diamond de 3.639 euro (cu 16 difuzoare iluminate pe interior şi cu ornamente din oţel inoxidabil, două dintre care sunt de unde înalte şi realizate din diamante sintetice, cu o putere totală de 1.400 W).

Poate această “economie” pe culoarea caroseriei şi tapițeriei a fost motivată de dorinţa de a avea o maşină care sună mai bine?! Automobilul dispune de un eşapament opţional M Sport care include terminaţii finisate într-o culoare neagră (eșapamentul standard le are cromate) şi supape active.

Mecanismului integrat cu supape de evacuare este controlat cu ajutorul programelor selectate prin intermediul butoanelor pentru dinamica de condus. Modurile de condus dinamice SPORT şi SPORT+ sunt accentuate de un sunet impresionant al motorului, în timp ce modul orientat spre confort oferă un sunet mai discret, care se potrivește cel mai bine călătoriilor lungi şi experiențelor de condus relaxate.

Costă eşapamentul M Sport alţi 1.537 de euro, dar aflaţi că mai există încă unul – M Performance Sport (vezi o demonstrație de sunet) – însă valabil doar pentru America de Nord.

Printre alte dotări pe care le mai observăm a fi instalate se numără farurile BMW Laserlight (1.230 euro), în timp ce acoperişul din fibră de carbon vine ca element de caroserie standard.

Acum, după toate cele spuse, vă invităm să vedeţi test drive-ul nostru cu noua generaţie BMW M5 (galerie foto):

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise