(video) BMW Motorrad a prezentat și R20 concept la Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe lângă un concept pe patru roți, în weekend în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este, BMW a mai adus unul pe două roți. BMW Motorrad și-a prezentat cea mai recentă capodoperă de design: conceptul BMW R20. Această motocicletă celebrează cea mai înaltă măiestrie și se prezintă ca fiind întruchiparea designului expresiv și cool, rafinat până la cel mai mic detaliu.

Caracteristici cheie:

  • Conceptul BMW R20 este o motocicletă care impresionează cu un aspect puternic într-un stil casual de gentleman, îndeplinind în același timp atributele tipice ale BMW Motorrad: design clasic și inginerie excelentă combinate cu o mecanică palpitantă.
  • Centrat în jurul motorului Big Boxer ca epicentru al unei mari plăceri de condus, rezervorul expresiv se prezintă ca o sculptură. Partea din spate este redusă la strictul necesar pentru a sublinia liniile curate și puterea motocicletei.
  • Șasiul a fost complet reproiectat și, cu un cadru principal negru cu două bucle, realizat din tuburi de oțel și crom-molibden, formează coloana vertebrală.
  • Roțile negre combină o jantă posterioară de 17×6.25 inchi cu o anvelopă de dimensiunea 200/55. Janta frontală de 17 inchi cu spițe negre stă într-o anvelopă 120/70. Etrierii de frână ISR montați radial se ocupă de decelerare, cu șase pistoane în față și patru pistoane per etrier de frână în spate.

Sistemul dovedit BMW Paralever a fost executat într-o nouă variantă cu două brațe

  • Brațul oscilant este fabricat din oțel crom-molibden, iar montantul Paralever este fabricat din aluminiu. Cinematica este concepută astfel încât cuplul de acționare să fie complet echilibrat. Cele două suporturi ale punții spate din aluminiu frezat sunt un alt detaliu de înaltă calitate.
  • Arborele de transmisie expus, adoptat conceptual de la R18, a fost scurtat pentru a fi integrat în arhitectura roadsterului. Ca elemente de suspensie, în față și în spate funcționează componente Öhlins Blackline complet reglabile. Geometria de bază a vehiculului are un unghi al capului de direcție de 62.5 grade. Ampatamentul constituie 1550 mm. În plus, sistemul de evacuare 2-in-2 oferă caracterul sonor adecvat și completează perfect designul.
  • Piesa centrală a conceptului BMW R20 continuă să fie motorul Big Boxer răcit cu aer și ulei, acum cu o cilindree mărită până la 2000 cm3. Pentru concept au fost dezvoltate noi capace de chiulasă, un nou capac de curea și un nou radiator de ulei, pentru a putea monta conductele de ulei parțial ascunse.

Un punct de atracție special este vederea laterală

  • Ochiul urmărește traseul aerului în timp ce acesta curge prin pâlniile de admisie deschise în corpurile de accelerație și în cilindri, înainte de a scăpa prin sistemul de evacuare deschis și prin țevile de eșapament cu design de megafon.
  • Rezervorul din aluminiu a primit un nou design și se prezintă în culoarea progresivă hotter than pink din anii 1970. Conceptul BMW R20 este coordonat cromatic cu capacele de chiulasă, capacul de centură și pâlniile de admisie a aerului din aluminiu lustruit și anodizat, precum și cu montantul Paralever, sistemul de suport pentru picioare și etrierele de frână ISR în culoarea gunmetal.
  • Stopul a fost perfect integrat în scaunul unic, care este tapițat cu Alcantara neagră matlasată și piele cu granulație fină. Farul LED modern este prezentat sub forma unui inel din aluminiu imprimat 3D, cu lumină de zi integrată. Farul principal pare să plutească optic în mijlocul acestui inel.

Deocamdată nu există informații despre perspectiva de serie a motocicletei.

Vezi și: (video) O nouă ediție a Concursului de Eleganță de la Villa d’Este, un nou concept de la BMW

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise