(video) Capitalizarea Tesla a depăşit un trilion de dolari după înregistrarea unei comenzi record de maşini electrice

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Capitalizarea bursieră a Tesla Inc a depăşit luni 1.000 de miliarde de dolari, după ce compania fondată de Elon Musk a primit cea mai mare comandă din istoria sa – 100.000 de vehicule pentru firma de închiriere Hertz – o tranzacţie care întăreşte ambiţiile producătorului american de automobile electrice de a fi liderul global al vânzărilor în următorul deceniu, transmite Reuters.

Pentru Tesla şi investorii săi, decizia Hertz de a comanda 100.000 de vehicule până la finalul lui 2022 arată că vehiculele electrice nu mai sunt un produs de nişă, ci vor domina piaţa auto de masă în viitorul apropiat!

Obiectivul lui Elon Musk îl reprezintă o creştere anuală a vânzărilor cu 50%, în medie, ajungând până la 20 de milioane de vehicule pe an. Ar fi mai mult decât dublu faţă de volumul actualilor lideri de vânzări, Volkswagen AG şi Toyota Motor Corp.

Pe baza calculelor Reuters, capitalizarea bursieră a Tesla Inc a depăşit luni 1.000 de miliarde de dolari, după ce acţiunile au crescut cu peste 9.5%, la peste 995,75 dolari. Iar acum, la momentul publicării acestui articol, o acțiune costă deja aproape 1.025 de dolari!

Astfel spus Tesla, care este deja cea mai valoroasă companie producătoare de automobile, s-a alăturat unui club de elită din care mai fac parte doar Apple Inc, Amazon.com, Microsoft Corp şi Alphabet Inc.

Directorul general interimar de la Hertz, Mark Fields, a precizat că în ceea ce priveşte comanda record de 100.000 de vehicule făcută grupului Tesla aceasta este compusă în principal din Model 3, cel mai accesibil model al producătorului american.

Clienţii Hertz din SUA și Europa vor putea închiria un automobil Tesla începând din luna noiembrie, iar compania va avea 3.000 de puncte de încărcare în 65 de pieţe până la finele lui 2022. Până la finele lui 2023 Hertz va avea 4.000 de puncte de încărcare în 100 de ţări.

„Vehiculele electrice au devenit acum mainstream şi suntem doar la început în ceea ce priveşte creşterea interesului şi cererii mondiale.”

Mark Fields

Preţul unui Tesla Model 3 începe de la 44.000 de dolari, ceea ce înseamnă că întreaga comandă făcută de Hertz are o valoare de aproximativ 4.4 miliarde de dolari, cu condiţia ca întreaga comandă să fie compusă numai din acest sedan.

Fields a refuzat să precizeze care este preţul plătit pentru comanda sa de automobile Tesla, dar a spus că, graţie acestei comenzi, automobilele electrice vor reprezenta mai mult de 20% din flota globală a Hertz.

În prezent, firma care a fost restructurată cu succes după un faliment al diviziei americane înregistrat la mijlocul lui 2020, are între 430.000 şi 450.000 de vehicule disponibile la nivel mondial. Pentru viitor şi-a mai anunţat intenţia de a colabora şi cu alţi producători de automobile electrice.

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata