(video) Cucerește Europa! Tesla Model 3 a devenit bestseller la nivel continental

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Agenția JATO Dynamics a publicat un rating al celor mai bine vândute mașini de pe piața europeană şi acesta s-a dovedit a fi senzațional! Pentru prima dată locul de frunte l-a ocupat un electromobil şi, mai important, pentru prima dată în istoria modernă este o maşină de import!

Bestseller-ul european din septembrie a fost Tesla Model 3 – 24.591 de exemplare vândute! Pe locul al doilea – Renault Clio (18.264 mașini), iar medalia de bronz a luat-o hatchback-ul Dacia Sandero (17.988), care a fost lider în iulie și august, de sub nasul popularului Volkswagen Golf, care s-a clasat pe locul patru cu 17.507 unităţi realizate.

Totuşi, în statisticile pentru trei trimestre (ianuarie-septembrie), Golf este încă lider cu un rezultat de 176.000 de mașini, iar Tesla Model 3 nici măcar nu a intrat în top 10. De exemplu, în iulie, potrivit statisticilor oficiale, doar 649 de Model 3 au fost vândute pe piața europeană, iar în august – 7.827 de unități.

Septembrie a fost, din punct de vedere istoric, o lună puternică pentru rezultatele înregistrate de producătorul american în Europa, reprezentând în medie 68% din livrările sale din al treilea trimestru din 2018. Luna trecută, înmatriculările au reprezentat 74% din volumul trimestrului III. Iar Model Y, de la intrarea sa pe piața europeană, a avut, de asemenea, rezultate bune, asigurându-și poziția a doua în clasamentul BEV.

Încă un lucru de remarcat în context: Nava cu maşini contractată de Tesla pentru exporturi peste ocean porneşte din portul din San Francisco spre cel belgian din Zeebrugge doar o dată per trimestru.

Amintim însă că până la sfârșitul acestui an Tesla planifică lansarea producției locale a Model 3, împreună cu Model Y, în cadrul Gigafactory Berlin, astfel încât problemele cu aprovizionarea vor fi mai mici.


JATO Dynamics a publicat şi alte cifre interesante. De exemplu, pe parcursul lui septembrie au fost vândute 221.500 de vehicule electrice și plug-in hybrid (23% din piață), în timp ce doar 167.000 de mașini diesel au fost vândute (17% din cerere).

În urmă cu doar un an, aceste cote de piață erau de 12%, respectiv 27%, iar segmentul mașinilor pe benzină a scăzut de la 59% la 57%. Iar modelele de talia crossover/SUV au ocupat 46.5% din piața europeană în septembrie.

Comparativ cu septembrie 2020, înregistrările de mașini noi au scăzut cu 25%, la doar 964.800 de unități.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2021/10/JATO-European-Car-Registrations-September-2021.pdf”]

Cmentariile sunt închise