(video) Sinopticienii anunță că revin ninsorile, iar Primăria Chișinău avertizează despre țurțuri periculoși

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toate avertizările meteo din ultimele zile au expirat, iar până se curăță toate străzile principale ale orașului Chișinău de zăpadă vine un al doilea val de ninsori, despre care v-am arătat acum o săptămână. Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat și a prognozei meteo pentru următoarele 24 de ore (începând cu ora 20:00 a zilei de astăzi), revin ninsorile, iar vremea se răcește.

Vremea se răcește ușor din nou, iar ninsorile revin, însă vor fi slabe din punct de vedere cantitativ și izolat (pe alocuri) din punct de vedere a răspândirii. Ghețușul pe drumuri va fi în continuare la ordinea zilei. Vântul se întețește ușor și va sufla moderat din nord-vest.

Temperatura minimă noaptea va fi diferită în funcție de regiune: la nord și centru între -8..-13°C, iar la sud între-3..-7°C. Maxima zilei se va înregistra dimineața, oscilând între -3..-8°C, ca pe parcursul zilei să scadă cu încă 2-3°C.

În continuare, spre atenția șoferilor, Primăria Chișinău are trei mesaje:

  • Primăria Chişinău vine cu un apel către automobiliști să nu parcheze mașinile pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.
  • Primăria Chişinău îndeamnă şoferii să nu parcheze automobilele în fața platformelor de stocare a deșeurilor. Mașinile parcate în apropierea platformelor de stocare nu permit autospecialelor Î.M. Regia „Autosalubritate” să evacueze deșeurile. Acest lucru duce la întârzieri în procesul de evacuare a deșeurilor și, implicit, la un impact negativ asupra curățeniei și igienei orașului.
  • Primăria Municipiului Chișinău informează că precipitațiile abundente din ultimele zile, precum și temperaturile scăzute au determinat formarea țurțurilor de gheață pe marginea acoperișurilor clădirilor din capitală. În acest context, municipalitatea face apel către proprietarii de edificii să curăţe acoperişurile de zăpadă, pentru a evita formarea ţurţurilor de gheaţă, care pot cauza accidentări ale persoanelor sau avarierea automobilelor parcate în preajmă.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal: tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Cmentariile sunt închise