(video) Cazul electromobilului Tesla care s-a aprins brusc într-o parcare subterană. Compania vine cu explicaţii

(update 29.06.2019) Tesla a anunțat finalizarea anchetei în cazul aprinderii din senin a unui sedan electric Model S într-o parcare subterană din Shanghai, care a avut loc în luna aprilie a acestui an. Echipa de specialişti nu a găsit defecte în sistemul de control al alimentării cu energie electrică, dar în schimb a găsit un modul defect al bateriei.

Potrivit Reuters, cauza auto incendierii mașinii electrice a fost un modul situat în partea din față a mașinii. În conformitate cu noile informaţii obţinute în urma acestei situaţii, Tesla a decis să actualizeze software-ul de control intern al încărcării și al termo reglementării pentru Model S și Model X. Totuşi, rămâne încă neclar dacă defectul a fost cauzat de o eroare în asamblarea modulului sau dacă în el s-au instalat nişte celule de baterii necalitative. Acestea din urmă sunt confecţionate şi livrate de Panasonic, însă nu şi modulele propriu-zise.

Și în timp ce Tesla încă este încrezută că probabilitatea aprinderii maşinilor electrice este de 10 ori mai mică decât în cazul automobilelor cu motoare cu ardere internă, aflaţi că un om şi-a pierdut viaţa într-un accident cu Tesla Model S, în luna februarie a acestui an, în Miami. Focul nu a putut fi stins pentru o lungă perioadă de timp, iar șoferul a rămas blocat înăuntru pentru că uşile care trebuiau să se deschidă automat după impact au rămas încuiate.


(22.04.2019) Cum o Tesla s-a aprins brusc într-o parcare subterană. Compania investighează cazul

O Tesla Model S s-a aprins brusc într-o parcare subterană din metropola chineză Shanghai. Imaginile devastatoare au fost surprinse de o cameră de supraveghere.

Incidentul s-a întâmplat în seara zilei de ieri, iar compania Tesla a venit deja cu o reacţie.

Vezi şi: (video) Un BMW M5 F10 s-a aprins brusc pe o stradă din Perm. Vezi cum a reacţionat instant şoferul

Potrivit BBC, imaginile video au apărut iniţial pe o reţea de socializare locală. Acestea arată un exemplar Model S de culoare albă parcat într-un subsol alături de alte automobile. La un moment dat, de sub maşină, acolo unde este localizată bateria, a început să iasă un fum dens şi imediat după asta a urmat o explozie cu flăcări.

Reprezentanța locală Tesla a reacţionat imediat după ce a aflat despre incident şi a trimis o echipă pentru a cerceta cele întâmplate. Se anunţă că victime nu au fost înregistrate, iar câteva maşini din jur au fost la fel serios afectate, unele chiar arse de tot.

Aftermath hopefully we will hear from Tesla what truly happened. pic.twitter.com/DuFi0pW9dk

— Jay in Shanghai (@ShanghaiJayin) April 21, 2019

Amintim că anterior au existat cazuri când maşini de marcă Tesla se aprindeau fie în timp ce rulau pe drumuri, fie în urma unor accidente, iar până în prezent rar când s-a raportat despre vreun alt caz similar ca şi cel din Shanghai, care să aibă o explozie de o asemenea intensitate.

Vezi şi: (video) Despăgubire uriaşă cerută de la Tesla după un accident în care un Model X a ars de tot

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/