(video) Ce se întâmplă într-o roată în timpul mersului? Cineva a montat un GoPro în interior de dragul interesului

Ce se întâmplă într-o roată în timpul mersului? Este o întrebare destul de interesantă, un răspuns exact la care ştiu de regulă doar un număr restrâns de oameni, cei mai mulţi fiind angajaţi în industria auto sau cea producătoare de cauciucuri.

Autorul canalului Warped Perspective s-a arătat la fel de curios şi a decis să demonstreze publicului larg ce se întâmplă cu roata unei maşini pe interior, dar şi cum reacţionează la contactul cu un drum.

Şi cum se poate de făcut acest lucru mai bine decât dacă nu de instalat o cameră în interiorul unei roţi! Pentru experiment a fost făcut uz de o cameră GoPro şi un Mercedes-Benz E 55 AMG. Suplimentar pentru cameră a fost instalată încă o baterie, dar şi un corp de iluminat care să asigure cu lumină mereu vidul din roată.

Ulterior, vlogger-ul a scos maşina din garaj şi a mers la plimbare, selectând intenţionat un traseu care are atât carosabil plat, cât şi cu denivelări, pentru a vedea reacţia roţii din interior. Aşa după cum era de aşteptat, anvelopa s-a deformat cel mai mult pe suprafeţe neuniforme de drum, iar în momentul unei manevre bruşte s-a aplatizat atât de mult încât a lovit camera.

Imaginile mai arată procesul de montare a anvelopei pe jantă și eliberarea aerului din roată.

https://autoblog.md/video-priveste-slow-motion-ce-se-intampla-cu-suspensia-unei-masini-cand-loveste-cu-roata-o-groapa/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/