(video) Cea mai ciudată “premieră” a anului 2022: Noul Mercedes-AMG G 63 4×4²

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Este cea mai ciudată “premieră” auto din acest an! Noul Mercedes-AMG G 63 4×4² există deja în format de serie, însă premiera sa nu a avut loc în mod normal cum se întâmplă de obicei, prin lansarea unui comunicat de presă cu informaţii şi conţinut foto/video!

Primele imagini şi informaţii despre model au “scăpat” în spaţiul virtual încă pe 15 iunie şi am crezut că urmează premiera în următoarele ore sau zile, chiar şi pagini dedicate erau în pregătire, însă din motive necunoscute prezentarea publică, tradițională pentru un model al mărcii, nu a mai avut loc până în prezent! Am expediat mai multe scrisori şi celor de la Mercedes-Benz pentru a clarifica situaţia, însă nu am primit niciodată niciun răspuns.

Cel mai interesant este că maşina a fost arătată în cadrul mai multor evenimente private, de exemplu când proprietarii de Mercedes-AMG One au fost invitaţi să testeze maşina, cel mai recent a participat în cadrul G-Wagen Festival Montenegro, iar unele redacţii auto, inclusiv din Australia, au avut deja ocazia să-i facă review! Pentru ca să nu treacă 2022, am decis şi noi într-un final să vă relatăm despre acest SUV detalii din informațiile care există.

Caracteristici cheie:

  • Noul super-SUV a fost dezvoltat de o echipă dedicată de ingineri ai sub brandului G, în strânsă cooperare cu colegii lor din divizia de mașini de performanță Mercedes-AMG. Aspectul său tradițional de nivel militar, motorul puternic pe benzină V8, punțile portal și garda la sol uriașă se combină pentru a-l diferenția de aproape orice altă mașină nouă de pe șosea. Și în off-road, de altfel.
  • Acest succesor al lui Mercedes G 500 4×4² din 2015 este bazat pe noul G 63 AMG 4MATIC. Ambele maşini se produc la Magna Steyr din Graz, Austria. Mercedes G 500 4×4² se intenţiona din start să se vândă în doar 150 de exemplare, însă din cauza popularității şi cererii au fost făcute peste 2.000!
  • Măsoară 4.939 x 2.113 x 2.255 x 2.872 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Raza de întoarcere îi constituie 13.4 metri. Volumul pentru bagaje variază între 667 şi 1.246 litri.
  • În ceea ce privește motorul, noul G 63 4×4² vine cu un motor V8 biturbo de 4.0 litri (M 177 E40DEH LA), care oferă 585 CP la 6.000 rpm şi 850 Nm între 2.500 și 3.500 rpm. Poate realiza 0-100 km/h în 5.0 secunde. Viteza maximă este limitată la 210 km/h.
  • A beneficiat de nişte punți portal nou dezvoltate și are o suspensie adaptivă optimizată AMG Ride Control. Dezvoltate special pentru G 63 4×4², punţile portal folosesc angrenaje cu aspect robust la fiecare capăt pentru a compensa linia centrală a osiei și pentru a ridica șasiul și caroseria.
    • Dedesubt, fosta suspensie față cu punte rigidă face loc unui nou aranjament cu două braţe, oferind niveluri mai mari de articulare a roților decât înainte. În spate s-a păstrat o punte rigidă conectată la roţi prin patru legături separate și o bară Panhard.
    • Amortizoarele cu două tuburi ale modelului G 500 4×4² fac loc noilor amortizoare cu un singur tub. Acestea folosesc acționarea magnetică pentru a varia în mod constant caracteristicile de amortizare.
    • Ca şi G 63 AMG, vine cu AWD, cutie automată în nouă trepte, trei diferenţiale, demultiplicator şi AMG DYNAMIC SELECT cu cinci moduri pentru şosea şi trei off-road. Acest lucru permite șoferului să reacționeze la diferite condiții de drum prin simpla apăsare a unui buton.
    • O mare parte din cadrul scării este acum fabricat din oțel și aluminiu de înaltă rezistență, formate la cald.
    • În ciuda creșterii moderate a dimensiunilor, greutatea este de fapt cu 131 kg mai mică decât cea a predecesorului său.
    • Rigiditatea torsională este, de asemenea, mai mare cu 55%.
    • Are şi un nou sistem de direcție electromecanică.
    • Sistemul electronic de control al stabilității reacţionează mai rapid.
  • Noul 4×4² vine exclusiv ca model AMG și are o gardă la sol maximă de 351 mm, cu 113 mm mai mult decât modelul de producție G 63, pe care deja l-am testat.
    • Adâncimea vadului de apă prin care poate trece este de până la 910 mm (+210 mm).
    • Unghiurile de atac, rampă şi degajare au crescut de la 27 la 41.3, de la 21.7 la 42 şi de la 29.6 la 36.8 grade respectiv.
    • Nu se răstoarnă dacă e înclinat lateral până la un unghi de 35 de grade!
    • Mai este capabil să abordeze rampe sau pante cu o declivitate de 100% (unghi de 45 de grade).
      • Amintim valorile lui G 500 4×4²: capabil să treacă prin vaduri de apă de un metru adâncime, iar unghiurile de atac, rampă şi degajare îi constituie 52, 36 şi 43 grade respectiv. Poate la fel aborda terenuri cu o declivitate de 100%.
  • Exteriorul dispune de nişte bosaje din carbon pe aripi, o linie mediană cu inserții din carbon și jante forjate AMG vopsite în negru mat de 22 inchi. Suportul pentru roata de rezervă PROFESSIONAL include un capac din carbon cu litere inscripţia 4×4² și o roată de 22 inchi.
    • Pe acoperiș, modelul poate fi dotat opţional cu portbagajul PROFESSIONAL cu scară (suportă 90 kg). Opţional este şi spoilerul frontal cu bare LED pentru faza lungă.
    • Foloseşte anvelope Pirelli Scorpion 325/55 R 22 116H și jante 9.5Jx22 (ET60). În spatele jantelor stau frâne AMG cu discuri ventilate şi perforate de 420/380 mm
    • Are o greutate de 2.865 kg, iar sarcina utilă constituie 535 kg. Greutatea totală permisă se ridică la 3.4 tone.
    • Are un rezervor de benzină de 100 litri, din care 12 litri sunt de rezervă (consumă benzină Super Plus).
  • În interior, se preconizează că echiparea standard va fi extinsă cu specificaţia SUPERIOR Line cu Active Multicontour Seat Package Plus și ornamente tipice 4×4². Modelul mai vine cu un ecran de pornire dedicat, un sistem audio surround Burmester, ENERGIZING Comfort Control, iluminare ambientală proprie, URBAN GUARD plus şi în premieră pentru G-Class – o oglindă interioară retrovizoare digitală!
    • Zona ocupată de oglinda interioară digitală din G 63 4×4² acoperă aproximativ 50 de grade din împrejurimile vehiculului din spate. Ecranul afișează o imagine extrem de clară, de înaltă rezoluție (1.600 x 320 pixeli). Controlul dinamic al pixelilor permite o imagine clară chiar și în condiții de iluminare cu contrast foarte ridicat, cum ar fi lumina de fundal.
    • Un comutator de pe carcasa oglinzii permite comutarea manuală convenabilă între oglindă normală şi imaginile video generate de o cameră HDR de înaltă rezoluție, montată pe lunetă.
  • Vehiculul în sine poate fi individualizat în moduri diferite – nu numai în interior, ci și la exterior. De exemplu, sunt disponibile un pachet AMG Night cu jante forjate în negru mat și un pachet AMG Night II. Alte echipamente în plus față de standard sunt un suport de acoperiș PROFESSIONAL, un acoperiș G manufaktur (vopsit în magno negru sau negru obsidian) sau etriere de frână argintii. Sticla cu tentă închisă poate fi deselectată, precum și emblemele laterale sau posterioare.
    • Paleta de culori pentru caroserie este compusă din două finisaje de vopsea uni, nouă vopsele metalizate și încă 29 de vopsele G manufaktur – 40 în total!
    • În plus față de patru tapițerii standard, sunt disponibile în total 21 de tapițerii din fabrică.

Preţul de start – 300.000 de euro! Va exista într-un număr limitat şi disponibil de comandat într-o perioadă limitată de timp!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/