(foto) Doi tineri, lăsaţi fără maşini la frontieră. Unul şi-a cumpărat-o cu 3000 de euro, iar altul o aducea în Moldova la comandă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, care a încercat să iasă din România la volanul unui autoturism ce figura ca fiind furat din Belgia!

În data de 13 aprilie, în jurul orei 20:00, la frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din ţară, un moldovean în vârstă de 21 de ani, la volanul unui Renault Megane înmatriculat în Olanda.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autovehiculului în cauză, autoritățile au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta figurează ca fiind furat din Belgia!

Tânărul a declarat că a achiziționat autoturismul contra sumei de 3.000 de euro, fără a avea cunoştinţă că este implicat în vreun litigiu. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul cu valoare estimată la 3.200 de euro a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.


Cu o zi mai devreme, spre dimineaţa zilei de 12 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat un bărbat cu dublă cetăţenie, Republica Moldova şi română, în vârstă de 31 de ani, la volanul unui Volkswagen Arteon produs în 2018 şi înmatriculat în Franţa.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că certificatul de înmatriculare prezentat la control figurează furat în alb (fără sa fie completat) din Germania din data de 14.01.2016. Totodată, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, s-a stabilit maşina este furată, fiind introdus în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că trebuia să transporte autoturismul în Republica Moldova, urmând ca ulterior să primească o sumă de bani. Acesta a mai specificat că nu are cunoștință despre faptul că mijlocul de transport este furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, iar autoturismul în valoare de 35.500 de euro a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/