(video) Cel mai mare producător de Apple iPhone a prezentat o platformă universală pentru maşini electrice

Compania taiwaneză Foxconn de mai mulți ani produce diverse electronice, dar a devenit un adevărat gigant datorită asamblării de smartphone-uri prin contract. Amintim că aceasta este principalul producător de iPhone-uri și alte echipamente mobile marca Apple.

Însă pe plan intern nu a stat pe loc în toţi aceşti ani, conducerea companiei luând decizia să se implice şi în businessul auto! De curând, nu şi-a prezentat primul automobil, ci o platformă universală pentru maşinile electrice, care va fi pusă în vânzare liberă pentru orice producător auto!

Crearea unei platforme flexibile pentru maşini electrice este o sarcină destul de complexă și costisitoare. Chiar și concerne precum Volkswagen AG și General Motors trebuie “să-şi stângă centurile” în mod semnificativ în alte domenii/direcţii pentru a face rost de capital şi forţă de muncă necesară pentru asta. Iar de alţi producători mici nici nu mai vorbim – este o povară insuportabilă.

Și acum pe scenă apare platforma MIH Open Platform de la Foxconn. William Wei, directorul executiv al companiei, a declarat că scopul lor este să devină un Android în domeniul mașinilor electrice. Astăzi, sistemul de operare de la Google este folosit de zeci sau chiar sute de producători de smartphone-uri. Android ocupă cea mai mare parte a pieței mobile. Companiile pot utiliza software-ul aproape gata făcut pe smartphone-urile lor, precum și îl pot personaliza pentru nevoile lor.

La fel ca platformele companiilor auto, MIH Open Platform permite crearea de mașini electrice de diferite formate și dimensiuni. Potrivit Foxconn, ampatamentul poate varia de la 2.750 la 3.100 mm, iar capacitatea motoarelor electrice poate fi pe puntea din faţă de peste 272 CP (pe cea din spate peste 326 CP).

Valorile dimensionale corespund mașinilor relativ mari (din clasa D și mai sus), dar este demn de luat în considerare faptul că electromobilele moderne folosesc din ce în ce mai mult un aspect ușor diferit, cu console mai scurte, astfel încât această arhitectură va putea fi utilizată cu siguranță și pentru modele compacte.

Compania taiwaneză lucrează deja și la baterii de tip solid state. Foxconn a declarat că intenționează să înceapă să producă astfel de baterii din 2024. “După 2025, cei care vor deţine tehnologia bateriilor solid state vor domina industria”, s-a afirmat în timpul prezentării.

Conform planurilor companiei, până în 2027, zece la sută din toate mașinile electrice noi din lume vor fi construite pe baza MIH Open Platform!

Vezi şi:

https://autoblog.md/peste-sapte-ani-masinile-electrice-ar-putea-fi-mai-ieftine-decat-cele-pe-benzina-sau-motorina-apple-este-ingrijorata/
https://autoblog.md/compania-apple-iesit-pe-teren-pentru-si-testa-autopilotul-iata-ce-masini-foloseste/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/