(video) Cel mai performant! Noul Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 se prezintă în detalii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anunţată fiind în timpul debutului modelului în februarie, versiunea de top plug-in hybrid a noului Alfa Romeo Tonale se prezintă astăzi în detalii complete. Acest crossover nu oferă doar cea mai mare putere şi cea mai bună dinamică, ci şi cel mai mic consum de carburant.

Caracteristici cheie:

  • Apariția modelului Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 marchează sfârșitul introducerii versiunilor în gama Tonale – modelul cu care marca și-a făcut intrarea în lumea electrificării. Propune peste 80 de km în regim full-electric în ciclul urban, 600 km în ciclul total și emisii reduse la 26 g/km.
  • Logoul istoric Alfa Romeo a fost reinterpretat pentru a evidenția procesul de electrificare al mărcii: eleganta serigrafie elettro-biscione plasat pe ultimul geam lateral stâng iese în evidență pe Tonale PHEV și este evidențiată de sticla fumurie.
  • Sistemul hibrid avansat combină un motor MultiAir turbo de 1.3 litri şi cu patru cilindri (180 CP), cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte, care asigură tracțiune pe puntea față, cu un motor electric capabil să furnizeze 90 kW și 250 Nm de cuplu pe puntea din spate. 
    • Sistemul generează în total 280 CP şi asigură un timp de acceleraţie 0-100 km/h în 6.2 secunde. Viteza maximă e limitată la 206 km/h.
  • Bateria litiu-ion de 306 volți și 15.5 kWh capacitate asigură o autonomie electrică de până la 82 km în ciclul urban, peste 69 km în ciclu combinat și peste 600 km de autonomie totală. Viteza maximă în modul electric este limitată la 135 km/h.
    • Este nevoie de mai puțin de 2.5 ore pentru a încărca complet bateria. Încărcătorul de bord are o putere de 7.4 kW. Bateria mai dispune de un sistem de răcire.
  • Este excelent și în ceea ce privește sustenabilitatea, datorită noului motor hibrid care reduce emisiile de CO2 până la 26 kg/km, reducând emisiile totale ale flotei cu 40%. S-a făcut și o reducere a consumului de combustibil – 1.14 litri la 100 km în ciclu mixt WLTP.
  • Combinaţia de agregate propune şi un sistem avansat de tracţiune integrală, care nu conectează fizic cele două sisteme de propulsie, ci mai degrabă le coordonează într-un mod pur „virtual” prin intermediul electronicii. Iar cel mai interesant este că sistemul Q4 este cumva capabil să funcţioneze chiar dacă bateria este goală de energie.
  • Pe Tonale Plug-In Hybrid Q4, selectorul Alfa D.N.A. a devenit un simbol al sportivității eficiente, deoarece încorporează toate elementele sportive tradiționale ale mărcii într-o mașină extrem de durabilă. Funcționalitățile Alfa D.N.A. au fost reproiectate ținând cont de specificațiile vehiculului, sporind eficiența și performanța acestuia. De fapt, este posibil prin el de gestionat tracțiunea Q4 și comenzile electronice, coordonarea acţiunii motorului și transmisiei, modificarea sensibilităţii comenzilor, etc. Include modurile Dynamic, Natural şi Advance Efficiency.
  • Nou pe acest model este eCoasting Descent Control, activat automat când se detectează o pantă, pentru a menține o viteză constantă de 50 km/h (sau alta impusă printr-o atingere ușoară a accelerației sau a frânei).
  • Modurile electrice disponibile sunt:
    • E-Save – permite reîncărcarea sau menținerea nivelului bateriei atunci când motorul cu ardere internă este pornit;
    • Regenerative braking – permite recuperarea energiei în fazele de decelerare şi frânare, stocând-o în baterie;
    • E-Coasting – permite recuperarea energiei chiar și atunci când încetinești cu piciorul luat de pe frână.
    • Caracteristicile EV pot fi controlate de șofer prin intermediul unor ecrane specifice de pe panoul de bord.
  • Spațiul său interior este comod pentru patru persoane cu o înălţime de 1.9 metri. Calitatea structurală superioară a vehiculului asigură izolarea de vibrații şi sunete nedorite. Confortul vehiculului este sporit de calitatea estetică extrem de fină a materialelor și finisajelor sale.
  • Mai mult decât atât, confortul la bord este asigurat și de climatizarea dual-zone, de iluminarea ambientală plăcută, de un sistem sofisticat de infotainment cu asistent vocal Amazon Alexa, de scaunele față ventilate și încălzite, de un sistem audio Harman Kardon cu 14 difuzoare, un hayon electric și un încărcător wireless pentru smartphone.
    • Monitorul din spatele volanului măsoară 12.3 inchi, iar cel central tactil – 10.25 inchi.
    • Noul sistem de infotainment oferă conținut, funcționalități și servicii care sunt actualizate constant prin sistemul său de operare Android personalizabil și conectivitate 4G cu actualizări „Over The Air” (OTA).
  • În ceea ce privește siguranța, Tonale Plug-In Hybrid oferă soluții de ultimă generație pentru călătorii în siguranță. De fapt, include sisteme ADAS pentru conducerea automată de nivel 2, o cameră hi-res care oferă o vedere la 360° a vehiculului, un detector de puncte moarte și de obstacole la deplasarea în marşarier, printre altele.

Noul Tonale Plug-In Hybrid Q4 este o piatră de hotar în procesul „zero la zero” al Alfa Romeo: a fost o marcă auto 0% electrificată la începutul lui 2022 şi va fi o marcă cu zero emisii și 100% electrică în 2027.

Tonale Plug-in Hybrid Q4 poate fi comandat deja în versiunea de lansare exclusivă EDIZIONE SPECIALE, cu o gamă largă de dotări tehnologice și caracterul sportiv al Alfa Romeo, dar şi cu pachetul Veloce. EDIZIONE SPECIALE oferă inserții în culoarea titanului, o insignă specială pe aripi și o insignă neagră „Tonale”, jante din aliaj de 20 inchi, pedale metalice, etriere de frână Brembo roșii și padele din aluminiu care sunt integrate în coloana de direcție. Mai târziu, clienții vor putea comanda Tonale Plug-In Hybrid Q4 în varianta Ti pentru un caracter mai elegant și mai distinctiv.

Preţul de start nu a fost anunţat, însă cu siguranţă depăşeşte 50.000 de euro în Italia.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise