(video) CES 2022: Turcii de la TOGG şi-au făcut debutul public cu Transition Concept Smart Device

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Startup-ul turcesc TOGG a adus o a treia mașină electrică nouă la expoziţia CES din Las Vegas. Oficial, se numește Transition, dar dezvoltatorii preferă să numească conceptul Smart Device (dispozitiv inteligent), deși fără a dezvălui careva detalii suplimentare.

Tot la CES această companie și-a anunțat planurile de viitor, care prevăd inclusiv lansarea a cinci modele electrice de producție.

Conceptul este realizat într-o caroserie tip fastback și nu dispune de montanţi centrali. Portierele posterioare se deschid contra direcţiei de mişcare. Această soluție este concepută pentru a facilita accesul pe scaune, numărul lor fiind patru în cainbă.

Interiorul lui Transition este plin de panouri tactile şi iluminat ambiental, iar afişajul central se întinde practic pe toată lăţimea planşei de bord. Atât designul exterior, cât şi cel interior, este realizat de Pininfarina, aşa cum s-a procedat în cazul primelor două prototipuri!

TOGG nu dezvăluie detalii despre tehnologiile folosite. S-a menționat doar că are un fel de sistem de control autonom. De asemenea, se susține că peste 40 de idei inovatoare au fost implementate: acestea au fost obținute prin procesarea a peste 350 de scenarii posibile pentru utilizarea unei mașini electrice și sondarea a două mii de potențiali cumpărători.

Printre altele, TOGG Transition servește la prezentarea noului limbaj de design al companiei, dar și a noului logo, care este reprezentat de două săgeți conectate. Acestea simbolizează fuziunea dintre Est și Vest, precum și a zilei de astăzi şi mâine, iar rombul din centru este o bijuterie.

Prima mașină electrică de producție TOGG va intra în vânzare la începutul lui 2023: cel mai probabil va avea la bază crossoverul demonstrat în decembrie 2019. Compania are în plan să-l vândă în Europa continentală, SUV-ul urmând să debuteze anul acesta.

Mai târziu i se va alătura un sedan, un hatchback, un monovolum și un alt SUV. Toate modelele vor avea la bază o singură platformă. S-a mai pus drept scos atingerea până în 2030 a unui volum de producţie de un milion de automobile pe an.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise