(video) CES 2023: Premieră – Noul Ram 1500 Revolution BEV Concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Brandul Ram Truck a prezentat la CES 2023 o foaie de parcurs vizionară cu conceptul său Ram 1500 Revolution Battery-electric Vehicle (BEV), care oferă o privire asupra viitorului și demonstrează modul în care marca va redefini din nou segmentul de pickup-uri. Conceptul prezintă o mulțime de caracteristici inovatoare care vor fi văzute în viitoarele produse Ram și în special în parcursul de electrificare.

Caracteristici cheie:

  • Echipa de design exterior și-a propus să revoluționeze segmentul pickup prin crearea unui concept ultramodern care emană forță eroică, își menține scopul și este responsabil cu mediul înconjurător.
    • Conceptul Ram 1500 Revolution BEV prezintă un design exterior care este uimitor de „brut” – brutal, dar frumos. 
    • O insignă RAM animată și modernizată împodobește fața cu totul nouă, care prezintă un design cu LED complet animat „tuning fork”. 
    • Ușile au fost reimaginate pentru o deschidere mare în stil sedan, iar un montant central lipseşte
    • LED-uri strălucitoare au fost integrate inteligent în barele de protecție, iar progresele în termeni de iluminare sunt evidențiate de stopurile LED complet animate și de insignă. 
    • Conceptul mai prezintă un design integrat al fasciei cu o placă de protecție și noi cârlige de remorcare pivotante care pot sta la același nivel.
  • Funcțiile inovatoare sunt integrate cu grijă pe tot parcursul și includ un nou frunk, alimentat cu funcționalitate de deschidere și închidere cu o singură atingere, care adaugă capacitate și spaţiu de stocare. Alte caracteristici motorizate, inclusiv capacul portului de încărcare, hayonul electric, mânerele uşilor retractabile, trepte laterale electrice și o treaptă electrică posterioară cu difuzor activ, completează lista extinsă de funcții care folosesc aceeaşi energie de propulsie.
  • Conceptul prezintă oglinzi laterale revoluționare care sunt mai mici, mai ușoare și utilizează materiale imprimate 3D pentru o aerodinamică optimă și o rezistență redusă. Oglinzile laterale folosesc o cameră digitală pentru a surprinde împrejurimile, permițând o dimensiune fizică mai mică.
  • Portul de încărcare se aprinde și clipește în timpul încărcării. Un sunet va semnala că este conectat și încărcarea a început. Portul de încărcare oferă încărcare AC de nivel 1 și de nivel 2 în jumătatea superioară și încărcare rapidă DC în jumătatea inferioară a încărcătorului.
  • Indiciile de design Ram recunoscute, cu capacitate suplimentară, includ un hayon multifuncțional electric și un RamBox mai mare. Designul acut al caroseriei în stil clepsidră și forma aripilor evidențiază anvelopele de 35 de inchi, cu un nou design unic. Conceptul mai este dotat cu o suspensie care are o capacitate de auto nivelare și jante de 24 inchi cu capace centrale iluminate care rămân în aceeaşi poziţie în timpul mersului.
  • Toate aceste noi proporţii s-au obţinut datorită folosirii platformei noi STLA Frame EV. Noile sisteme inteligente de siguranță și motoarele electrice mai mici și mai puternice au oferit echipei de design posibilitatea de a mişca cabina înainte și de a-i crește lungimea. Conceptul are o cabină care este cu 102 mm mai lungă decât cea a unui model de producţie actual.
  • La interior se laudă cu:
    • Ram Track, sistemul de şine de podea, oferă flexibilitate în cabină pentru scaune și consolă, precum și dispozitive de ancorare utilizabile sau alt potențial de depozitare. Ram Track este, de asemenea, încorporat în frunk, precum și în benă, pentru o flexibilitate maximală.
    • Un al treilea rând de scaune! Peretele posterior al cabinei, acţionat electric, are nişte scaune montate cu o secțiune inferioară detașabilă, pentru plasare în benă sau în afara vehiculului. Poarta intermediară cu sticlă acţionată electric permite ca obiecte lungi de până la 5.5 metri să fie transportate cu hayonul închis, acestea fiind împinse până în frunk!
    • Flexibilitatea scaunelor și a consolei s-a concentrat pe capacitatea consolei centrale de a fi îndepărtată pentru și mai mult spațiu. Dacă se dorește, cotiera consolei centrale se transformă individual într-o suprafață de lucru. Scaunele ușoare au centuri de siguranță integrate, mânere de prindere și difuzoare audio, capacitatea de a se plia, împreună cu modurile de înclinare extinsă.
    • Dimensiunea întregului panou tactil central ajunge la 28 de inchi. Afișajul inferior are trei poziții diferite în funcție de sarcina la îndemână – vedere minimă, vizualizare extinsă și vizualizare pe tot ecranul – și poate fi îndepărtat și utilizat prin cabină. Iar ecranul superior poate aluneca pe o şină orizontală de pe bord.
    • Oglinda retrovizoare este dotată cu o gamă de tehnologii sofisticate, inclusiv o cameră de rezervă inteligentă cu vederi la 360 de grade, difuzoare și receptoare compatibile cu asistenți vocali, cum ar fi Alexa și Siri. Când este în marșarier, camera reunește imagini de la diferite alte camere din jurul camionului, oferind șoferului o vedere de 360 ​​de grade pe ecranele digitale interioare. Mai are o lampă suplimentară, care oferă vizibilitate sporită la mersul cu spatele, care este utilă în special în condiții de iluminare proastă. Pe lângă camera de rezervă, oglinda retrovizoare comunică și cu nişte camere biometrice care scanează mediul înconjurător pe măsură ce se apropie de obiecte sau ele se apropie de maşină.
    • Evident că nu lipseşte nici un head-up display cu realitate augmentată.
    • Un volan pliabil în partea de sus și de jos oferă nişte zone de prindere confortabile, alături de comenzi capacitive, ecrane digitale și o insignă „RAM” aprinsă. 
    • Tehnologia de glisare tactilă permite ocupanților să configureze parasolarele sau întregul acoperiș panoramic şi opacitatea sa. Acoperișul din sticlă complet cu panouri electro-cromatice și railings-uri integrate mai dispune de iluminare ambientală.
    • Se folosesc materiale precum furnirul Greyslate Nanostone, tapiţerie Apple – un produs secundar din industria merelor, cauciuc reciclat și particule de plută (pentru podeaua cu textură unică).
  • Alte caracteristici deosebite sau chiar unice în segment:
    • Dispune de un asistent vocal inteligent, bazat pe inteligenţă artificială, care poate fi operat din interior sau de la exteriorul maşinii. De exemplu, prin Shadow Mode, pickup-ul poate fi chemat să meargă în spatele şoferului! Această funcție activată vocal poate fi utilă în situațiile în care șoferul trebuie să se deplaseze pe o distanță scurtă și nu dorește să se întoarcă înapoi la maşină, aflându-se pe un şantier, pentru a ridica un instrument. Maşina va urmări șoferul la o distanță sigură, folosind senzori și camere pentru a naviga în jurul obstacolelor.
    • O serie de moduri care schimbă o serie de setări în cabină şi ale suspensiei, pentru relaxare sau productivitate.
    • Aplicație mobilă care ajută utilizatorii să măsoare obiecte pentru a determina dacă pot fi transportate cu vehiculul lor. Pentru a obține dimensiunile unui obiect, utilizatorii pot scana codul de bare al produsului sau pot folosi un instrument de măsurare a camerei AR încorporat. Aplicația mobilă le va arăta utilizatorilor cum poate fi poziționat cel mai bine obiectul în vehiculul lor, iar proiectoarele interne și externe ale cabinei ajută prin afișarea de ghiduri pe locația de stocare țintă.
    • Utilizatorul își poate controla casa inteligentă de pe ecranul de infotainment, ajustând dispozitive precum lumini, camere, termostate și sisteme de sunet.
    • Mai multe camere și senzori funcționează împreună pentru a îmbunătăți experiența de condus și pentru a oferi funcții suplimentare, cum ar fi captura 3D, recunoașterea biometrică a identității și captarea foto și video la 360 de grade.
    • Mai multe proiectoare încorporate oferă o modalitate eficientă de a comunica vizual informațiile utilizatorului. De asemenea, proiectoarele funcționează ca și un cinematograf mobil, permițând proprietarului să aibă o seară de film oricând și oriunde.
    • În modul autonom de nivel 3+, vehiculul retrage volanul pentru a oferi spațiu suplimentar șoferului. Luminile interioare, AR HUD, scaunele inteligente și volanul lucrează împreună pentru a oferi șoferului o conștientizare a situației de nivel următor.
    • etc.
  • Şi din punct de vedere tehnic:
    • Conceptul Ram 1500 Revolution BEV oferă capacitatea de tracțiune integrală și este alimentat de două module de propulsie electrică (EDM), care sunt poziționate în fața și în spatele vehiculului. Conceput pentru a găzdui EDM-uri cu capacitate mai mare, conceptul Ram 1500 BEV oferă şi potențialul pentru viitoare aplicații de înaltă performanță.
    • Platforma de 800V a maşinii permite încărcare rapidă cu până la 350 kW, ceea ce înseamnă o autonomie de până la 260 km adăugată în aproape 10 minute.
    • Bazat pe platforma STLA Frame a companiei, conceptul prezintă un design body-on-frame care încorporează eficient bateria.
    • Mai dispune de direcție pe patru roți, cu până la 15 grade de articulație, dar şi o suspensie pneumatică reglabilă în trei moduri: intrare/ieșire, aero, off-road.
  • Ca parte a concentrării mărcii Ram de a oferi consumatorilor o gamă în creștere și vastă de tehnologii avansate de vârf, s-a mai prezentat la CES un nou încărcător robotizat inductiv – Ram Charger. Detectează prezența vehiculului și nevoile sale de încărcare, se deplasează automat în poziție și se aliniază sub vehicul. Capacitatea de încărcare inteligentă va permite încărcarea în afara orelor de vârf, oferind mai multă comoditate. Dacă va suporta modelul de serie încărcare fără vreun cablu nu s-a menţionat deocamdată.

O variantă de producţie, setată să facă parte din gama anului 2024, va fi dezvăluită mai târziu în acest an. Promite că va fi lider într-o combinație de domenii la care clienții țin cel mai mult: autonomie, remorcare, sarcină utilă și timpul de încărcare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/