(video) Euro NCAP: Cât de sigur este noul VW Arteon, Honda Civic, Opel Insignia, SEAT Ibiza, Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30 şi Ford Mustang facelift

Înainte de a pleca în vacanţă, organizaţia Euro NCAP ne arată o nouă serie de crash teste, împreună cu rezultatele acestora, care le-a realizat cu tocmai şapte automobile noi. Printre acestea se numără noul VW Arteon, Honda Civic, Opel Insignia, SEAT Ibiza, Alfa Romeo Stelvio, Hyundai i30 şi Ford Mustang facelift.

Toate maşinile au dat dovadă că sunt capabile să protejeze vieţile celor care se află în ele.


Să începem cu noul Volkswagen Arteon, maşină care a demonstrat cele mai impresionante rezultate, având la toate cele patru categorii supuse testelor nişte indicatori superiori, de peste 80%.

Însuşi cei de la Euro NCAP nu prea au avut ce să comenteze la adresa lui VW Arteon în ce priveşte siguranţa pe care o oferă. Protecţia pasagerilor adulţi, a copiilor şi a pietonilor este la nivel superior, iar sistemele de protecţie şi asistenţă funcţionează ca la carte.


Urmează noua generaţie Honda Civic. Specialiştii Euro NCAP i-au acordat patru stele din cinci posibile, asta pentru că în cazul unor accidente frontale şi laterale pasagerii minori se pot alege cu traume în zona cutie toracice şi a capului.

În rest, noua Honda Civic poate să reziste la impacturi dure şi să ofere o protecţie foarte bună. Maşina mai ştie să oprească automat şi la o distanţă sigură faţă de pietoni, dar şi să se menţină în bandă.

La sigur, o Honda Civic cu Safety Pack va lua toate cele cinci stele oferite de Euro NCAP, asta pentru că va include absolut toate dotările în materie de siguranţă.


Şi noua generaţie Opel Insignia a ajuns la testele Euro NCAP. Vârful de gamă a mărcii germane nu a putut ca să nu demonstreze un rezultat excelent la capitolul protecţie.

Pasagerii adulţi, copii, dar şi pietonii se vor simţi în siguranţă în acest automobil şi când vor trece pe lângă el.

Standard maşina vine dotată cu o mulţime de asistenţi şi sisteme de protecţie. Toate acestea au fost apreciate de specialiştii Euro NCAP care nu au indicat în raportul general niciun minus.


Protecţia oferită de noul SEAT Ibiza l-a impresionat chiar şi pe secretarul general al organizației Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

“Cu cât este mai mare măsura în care sunt dotate maşinile cu aceste noi tehnologii, cu atât mai bine și mai rapid va fi progresul în siguranță pe drumurile noastre, în beneficiul tuturor. SEAT a montat un sistem de frânare automată sofisticat chiar şi pe un supermini ca Ibiza. Pentru asta nu ne rămâne decât să îl recomandăm”.

Euro NCAP a apreciat prezenţa sistemului de frânare automată pe noul Ibiza ca dotare standard, în timp ce pe alte automobile acesta este oferit opţional. Astfel SEAT Ibiza poate fi considerat oficial un lider în segmentul din care face parte, la capitolul protecţie.


Alfa Romeo Stelvio, primul SUV al mărcii italiene, a demonstrat la testele Euro NCAP că ştie să ofere o protecţie maximă pasagerilor adulţi. Rezultatul arătat la acest capitol este la acelaşi nivel cu un Volvo XC90!

Atât adulţii, cât şi copii se vor simţi în siguranţă într-un Stelvio, în raportul general fiind indicată doar apariţia unor traume uşoare după un impact frontal.

Singurele observaţii pe care le-a Euro NCAP pentru cei de la Afla Romeo au fost lipsa unei capote active care să se ridice automat la un impact cu un pieton şi funcţionarea incorectă a sistemului de menţinere în bandă.


Noul Hyundai i30, o maşină compactă de oraş pentru familişti, a demonstrat rezultate decente în urma testelor realizate de Euro NCAP.

Dacă copii se vor simţi într-o siguranţă de plină în scaune speciale, atunci nivelul de protecţie pentru pasagerii maturi, îndeosebi cei care stau pe locurile din faţă, a fost apreciat mediu. În cazul unui impact frontal cu o suprafaţă deformabilă, ambii pasageri vor suferi traume la nivelul coapselor.

Capota noului Hyundai i30 este moale şi nu va lovi dur la picioare pietonii în cazul unui astfel de accident. Sistemul de frânare automată este prezent, însă acesta nu a putut opri maşina complet în unele cazuri.


În luna ianuarie a acestui an, Euro NCAP a supus crash testelor coupeul Ford Mustang pre-facelift. Acesta a acumulat doar două stele din cinci, iar reprezentanţii Ford au spus că îl vor îmbunătăţi la capitolul protecţie odată cu lansarea facelift-ului.

Iată că acel moment a sosit şi pe mâinile celor de la Euro NCAP a ajuns Ford Mustang facelift. Producător american i-a montat un sistem de menţinere în bandă şi unul de frânare automată. Totodată a mai lucrat la pernele de aer frontale.

Toate aceste modificări i-au adus o stea în plus – un total de trei stele, îmbunătăţiri considerabile fiind remarcate la capitolele protecţia pietonilor şi sisteme de siguranţă/asistenţă.

Specialiştii Euro NCAP anunţă că îşi iau o vacanţă şi vor reveni cu o nouă serie de crash teste la începutul lunii septembrie. Până atunci, vezi AICI mai multe maşini pe care le-a testat Euro NCAP anterior.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/