Volvo a investit într-o tehnologie care promite să facă revoluţie pe piaţa afișajelor head-up

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volvo Cars a investit în startup-ul de tehnologie optică și imagistică Spectralics prin Volvo Cars Tech Fund, fondul de investiții de capital de risc. Astfel suedezii vor primi acces la o tehnologie promițătoare, aflată într-un stadiu incipient de dezvoltare, care ar putea contribui la creșterea siguranței mașinilor și la revoluționarea experienței utilizatorului.

Având o experiență în dezvoltarea tehnologiei aerospațiale, compania Spectralics, cu sediul în Israel, creează infrastructură optică și imagistică de ultimă generație, cuprinzând materiale, hardware și software, toate care permit o mare varietate de capabilități optice avansate.

Una dintre soluțiile de bază ale companiei este aşa-numitul multi-layered thin combiner (MLTC) – un nou tip de film optic subțire aplicabil suprafețelor transparente de toate formele și dimensiunile. Suedezii intenționează să pună mâna pe el primii.

Integrat în parbrizul sau geamurile unei mașini, tehnologia ar putea fi folosită pentru a suprapune imagini pe geam, cele surprinse de camerele ce înlocuiesc oglinzile laterale retrovizoare de exemplu!

Într-o configurație de parbriz, tehnologia ar putea crea un câmp vizual larg care poate insufla un sentiment de distanță, deoarece obiectele virtuale sunt suprapuse în mediul real pentru o experiență sigură și captivantă.

Mai pe înțelese, cu MLTS un afișaj head-up cu unghi larg poate fi plasat pe întregul parbriz fără a fi nevoie de proiectoare de genul celor folosite în prezent. Acesta va oferi șoferului toate informațiile necesare, de exemplu, despre navigație și viteză, direct în câmpul vizual şi fără a-i distrage atenția. Această utilizare a filmului optic va permite şi transferul de obiecte de realitate augmentată pe drum.

Alte utilizări potențiale ale tehnologiei includ filtre avansate pentru diverse aplicații, detecție în cabină, camere frontale cu protecție împotriva orbirii și proiecții holografice digitale.

„Spectralics este o companie captivantă, cu o tehnologie care este cu adevărat promițătoare. Credem că tehnologia lor are potențialul de a stabili un standard pentru următoarea generație de afișaje și camere. Prin sprijinirea dezvoltării lor, putem avansa potențialul pe care îl pot avea produsele lor în viitoarele mașini Volvo.”

Cmentariile sunt închise