(video) BRABUS introduce cel mai scump G-Class din istorie – CRAWLER

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BRABUS 900 CRAWLER este oficial cel mai scump G-Class din istorie modificat de atelierul de tuning german. Este chiar mai scump decât modelul transformat în pickup Adventure XLP din 2020.

Exemplarul din imagini se vinde acum pe brabus.com şi costă 749.000 de euro fără TVA sau 891.310 de euro cu TVA german inclus!

https://www.youtube.com/watch?v=_zkGuN6jm8A

Caracteristici cheie:

  • Este un vehicul off-road de înaltă performanță, cu tracțiune integrală, cu un cadru tubular de înaltă rezistență și caroserie din carbon expusă la vedere cu patru locuri. Este un vehicul aniversar, prezentat cu ocazia celor 45 de ani pe care îi sărbătorește compania. Este şi primul său supercar cu șasiu dezvoltat intern și caroserie cu patru locuri în stil buggy, din carbon.
  • Scopul dezvoltării modelului a fost de a construi un vehicul distractiv pentru condusul prin deşert, cel puţin. Pentru a atinge acest obiectiv fără compromisuri, noul BRABUS 900 CRAWLER, este un off-roader care nu poate fi folosit pe drumurile publice!
  • Pentru a oferi acestui supercar o rigiditate remarcabilă, care poate face față fără efort chiar și celui mai dur condus în off-road, un cadru tubular special a fost proiectat folosind tehnologia CAD de ultimă generație. Șasiul cu celulă de siguranță integrală este fabricat din oțel de înaltă rezistență și apoi vopsit într-un roșu strălucitor.
  • Suporturile de suspensie ale acestui șasiu sunt concepute pentru rezistență maximă și găzduiesc punți portal care au fost concepute special pentru acest supercar.
    • Acest tip de design ridică poziția motorului, a transmisiei, a diferențialelor și a semi-arborilor, ceea ce necesită respectiv inginerie suplimentară a capetelor speciale ale roților, printr-o cutie de viteze portal integrală pentru a compensa această diferență de înălțime în conducerea roților.
    • Toate componentele speciale necesare pentru acest lucru au fost realizate din bucăți solide de aluminiu de înaltă rezistență: capetele roților, toate brațele de control, subcadrul integral al suspensiei independente de pe puntea față și carcasa osiei din spate.
    • Rezultatul este şi o gardă la sol maximă de 53 de centimetri.
    • În plus, compania a dezvoltat bare din aluminiu BRABUS deosebit de robuste, personalizate, special pentru acest șasiu. Amortizoarele sunt reglabile în patru poziţii, pentru viteză mare și mică și mai pot fi făcute câte 12 clicuri pentru recul şi compresie.
  • Desigur, nişte anvelope uriașe off-road joacă un rol în garda la sol extraordinară. Anvelopele de dimensiuni 40×13.50 R20 sunt montate pe jante forjate BRABUS Monoblock HD “PLATINUM EDITION” de dimensiuni 9.5Jx20.
    • Pentru sarcinile enorme generate în operațiunile off-road dificile, jantele sunt fabricate cu un model de șurub cu opt găuri pentru a se potrivi cu punțile portal BRABUS.
    • O a cincea roată completă identică este montată ca rezervă în spate în cazul unei potențiale deteriorări.
  • Arcurile roților față și spate extra-late potrivite pentru anvelopele king-size au fost integrate în caroseria din carbon expusă.
    • Corpul prins de rama tubulară nu are nici uși, nici ferestre. În schimb, un panou de acoperiș din fibră de carbon, care protejează şi împotriva soarelui, acoperă celula de siguranță din oțel, care este proiectată şi drept un roll cage.
    • Aripa din spate adaugă o notă sportivă, iar tavanul include şi prize de aer integrate pentru pasagerii de pe scaunele din spate.
    • Două panouri LED puternice sunt integrate la fel în acoperiş. Ele ajută farurile principale să lumineze terenul din față.
    • Partea frontală a fost proiectată pentru a oferi radiatoarelor cât mai mult aer proaspăt pentru conducerea în deșerturi calde. În acest scop, ținuta din carbon are prize mari de aer. Placa antiderapantă din inox, integrată în fascia frontală, protejează principalele componente de contactul periculos cu terenul accidentat. O placă posterioară îndeplinește aceeași sarcină.
    • Dispozitivul de fixare cu eliberare rapidă pentru rezervorul de combustibil de siguranță de 100 de litri este integrat în partea din spate dreaptă.
    • Panourile largi din carbon de pe ambele părți ale vehiculului sunt suficient de rezistente pentru a servi drept praguri de acces.
    • O altă caracteristică vizuală specială este capota. Are două prize de aer în față și, de asemenea, ventilează eficient aerul încălzit de motor din compartimentul respectiv prin prize integrate în lateral.
  • Motorul de sub capotă este cea mai puternică opţiune actuală a atelierului – unitatea BRABUS ROCKET 900 V8 twin-turbo de 4.5 litri. Include numeroase modificări serioase, fiind derivat din motorul original V8 de 4.0 litri. Printre acestea se numără şi noi turbocompresoare speciale BRABUS, care produc o presiune maximă de 1.4 bar, în timp ce două supape BRABUS BoostXtra generează un zgomot palpitant atunci când șoferul ridică piciorul de pe accelerator.
  • Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament este unul nou, custom, de înaltă performanță, cu o pereche de terminații negre mate care ies de sub pragurile laterale. Nişte downpipes-uri speciale cu un diametru de 76 mm și catalizatorii metalici permit celor opt cilindri să respire liber. Are şi două amortizoare BRABUS cu supape controlate activ pentru gestionarea activă a sunetului, inclusiv prin buton.
  • Motorul produce 900 CP la 6.200 rpm şi 1.250 Nm de la 2.900 rpm, însă cuplul fiind limitat electronic la 1.050 Nm.
    • Puterea este transferată sistemului permanent de tracțiune integrală, care este echipat cu diferențiale blocabile controlate electronic printr-o transmisie cu nouă trepte, ale cărei trepte pot fi comutate manual prin padele BRABUS RACE din spatele volanului. Modul automat este alternativ disponibil.
    • Poate face 0-100 km/h în 3.4 secunde, în ciuda unei greutăţi de peste două tone şi cu echipaj la bord.
    • Viteza maximă este limitată la 160 km/h, din cauza anvelopelor off-road.
  • În habitaclu, pasagerii stau pe scaunele de curse din carbon, cu centuri de siguranță cu prinderi în patru puncte. Scaunele oferă suport perfect și confort remarcabil. Acestea sunt acoperite cu țesătură Silvertex roșie aprinsă care se potrivește cu cadrul și unele secțiuni interioare. Această țesătură hi-tech se găseşte pe bărcile sport făcute de divizia BRABUS Marine.
    • Cu toate acestea, ceea ce contează într-un astfel de vehicul de deșert, nu este doar impermeabilitatea la apă a tapiţeriei, ci mai degrabă la nisip. În plus, acest material iese în evidență datorită rezistenței sale remarcabile la albirea de la soare.
    • La fel de excepțională ca și această alegere a materialului este manopera de înaltă calitate care intră în matlasarea aplicată cu precizie precisă și logourile BRABUS brodate pe tetiere.
  • Interiorul mai dispune de elemente anodizate roșii, cum ar fi pedalele și suportul pentru picioare al șoferului, precum și întrerupătoarele. Suportul pentru sistemul de navigație GPS poziționat în fața copilotului are aceeași culoare. BRABUS va furniza opţional şi date de hartă compilate individual pentru zona în care cumpărătorul va opera maşina.
  • Vehiculul mai are la bord un sistem de interfon pentru comunicarea între membrii individuali ai echipajului. Acesta poate fi utilizat cu cele patru caști din carbon BRABUS furnizate sau cu orice alte căști.

În total vor fi produse doar 15 exemplare, câte cinci în 2022, 2023 şi 2024.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/