(video) Cum putem scăpa de murdăria adusă pe străzile capitalei de camioanele angajate în șantiere de construcții

Ne tot plângem că avem un oraș murdar și că tot mai des avem nevoia de a intra pe la spălătorii. Se întâmplă inclusiv din cauza drumurilor care sunt departe de a fi curate ca în unele țări din occident.

Acestea nu se spală bine nici atunci când cad ploi torențiale, pentru că nu am văzut ca apa de pe străzi și cea strânsă în băltoace sau gropi să fie curată. Respectiv, după precipitații, se poate observa cantitatea enormă de pietriș, noroi și alte particule care sunt împrăștiate de roți dacă nu sunt adunate de responsabili. Și la urma urmei tot noi respirăm acest praf!

Însă am dori să atragem atenția asupra unei alte surse generatoare de murdărie: autovehiculele grele și altă tehnică folosită în construcții. Cum în municipiu apar case, blocuri și complexe rezidențiale “peste noapte”, numărul total al unor astfel de vehicule la sigur l-a depășit deja pe cel al microbuzelor de rută care împânzeau capitala acum câțiva ani.

VIDEO: facebook.com/gheorghe.mihailov.35

Și cum nimeni nu prea stă să verifice în ce stare intră sau părăsesc acestea șantierele de construcții, pentru a aplica amenzi după caz, ne-am gândit în urma vizualizării imaginilor atașate că autoritățile ar trebui să impună folosirea unor astfel de spălătorii automate dacă se face abuz de indiferență. Sunteți de acord?

Am căutat în spațiul online și am descoperit că astfel de sisteme pot ajunge să coste și câteva zeci de mii de dolari. Astfel spus, nu credem că cineva de la noi și-ar asuma curajul, dar și dorința de a achiziționa unul care se montează la intrarea în șantier, însă speranța moare ultima!…

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/