(video) Los Angeles 2023: Premieră mondială – noul Lucid Gravity

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mare premieră la Salonul Auto de la Los Angeles. Lucid a prezentat poate cel mai de dorit SUV electric al momentului – Gravity. Și dacă vă veți orienta vreodată spre achiziția unei astfel de mașini, atunci Gravity ar trebui să fie cu siguranță în lista voastră de opțiuni! Mai jos vă spunem de ce!

„Fiecare poate face acum o mașină electrică și nu suntem aici pentru asta! Suntem aici pentru a evolua tehnologiile EV, de care să poată beneficia toată lumea.”

Peter Rawlinson, CEO Lucid

Caracteristici cheie:

  • Cel mai interesant este că noul Gravity nu este o mașină făcută pe baza sedanului Air și nici pe platforma sa. Este un SUV electric făcut de la zero.
  • Accentul pus foarte mult pe eficiență, la capitolul design, a permis companiei atingerea unui coeficient aerodinamic de 0.24 Cd (când mașina are cea mai mică gardă la sol de 155 mm), un profil aerodinamic nedepășit de alte SUV-uri cu trei rânduri de scaune
    • Cu o prezență pregnantă susținută de un profil neted și substanțial, cabină alungită, umeri pronunțați și un spoiler sportiv, Gravity își arată capacitatea de a răspunde nevoilor diverse ale șoferului zilnic.
    • Mărimea jantelor variază între 20 și 23 de inchi.
    • Măsoară 5.034 x 1.999 x 1.656 x 3.035 mm în lungime, lățime, înălțime și ampatament.
  • Spațiul interior a fost proiectat pentru transportarea a șapte maturi și bagajele lor portabile! Scaunele culisante din al doilea rând și cele din al treilea rând care se ascund în podea, odată ce sunt rabatabile, oferă până la 3.172 de litri pentru bagaje.
    • Mai are un frunk interesant sub capotă, care se poate spăla. Spațiul de 227 de litri este flexibil și poate servi drept șezut pentru două persoane, capota fiind pe post de umbră.
    • Prin cabină se găsesc trei prize de 120V și șase porturi USB-C.
    • Sistemul audio de top suportă Dolby Atmos și este format din 22 de difuzoare.
    • Scaunele frontale sunt multi-reglabile și pot avea masaj.
  • În partea frontală a cabinei, Gravity reprezintă o evoluție definitivă a interfeței de utilizator, numită Clearview Cockpit, fiind vorba despre un ecran OLED curbat de 34 inchi și rezoluție 6K, care plutește deasupra noului volan inovator cu suprafețe tactile. 
    • Așa-numitul Pilot Panel revine în Gravity cu o bară tactilă pentru comenzi accesate rapid, iar noua consolă centrală are un capac din sticlă.
    • Acest SUV mai introduce, de asemenea, software-ul de ultimă generație Lucid, cu actualizări over-the-air printr-un modem 5G, asigurând modernizarea continuă a vehiculului.
    • Monitorul central orizontal măsoară 12.6 inchi și prin el se controlează toate funcțiile mașinii. Există acum o setare relaxantă care întunecă ecranul inferior și simplifică ecranul superior pentru a afișa doar ceea ce trebuie neapărat să vezi.
  • Performanța excepțională a modelului Gravity începe cu o platformă nou-nouță dezvoltată de la zero pentru a realiza un SUV sportiv. Aceasta este integrată perfect cu următoarea generație a tehnologiei brevetate, ultra-compactă a grupului motopropulsor Lucid, inclusiv cele mai dense motoare electrice din producție la nivel global și o evoluție a arhitecturii sale electrice de 900V
    • Deocamdată nu se anunță multe cifre legate de putere, nici toate ofertele de baterii. Dar în diapozitivele prezentării a fost indicată o putere maximă de peste 800 de cai și o baterie cu o capacitate aproximativă de 120 kWh, care va putea asigura o autonomie estimativă reală de peste 700 km. Pentru comparație, SUV-urile concurente au nevoie să folosească o baterie impunătoare de 200 kWh pentru a putea atinge cifre similare.
    • Datorită sistemului electric de la bord, încărcarea cu până la 350 kW va putea asigura o autonomie de 320 km după doar 15 minute de încărcare.
    • Modelul va fi capabil însă de o accelerație 0-97 km/h în mai puțin de 3.5 secunde (versiunea de top), o sarcină utilă de peste 680 kg și o capacitate de remorcare de peste 2.7 tone.
    • Informațiile preliminare neoficiale spun că tracțiunea integrală asigurată de două motoare va fi standard, deși compania nu exclude o versiune cu un singur motor și cu tracțiune spate în viitor. Puterea de bază va fi de aproape 500 de cai.

„Gravity îi va duce pe clienții noștri mai departe cu mai puține baterii și, prin urmare, folosind mai puțină energie prețioasă. Pachetul său de baterii mai mic, mai ușor și cu tehnologie superioară înseamnă mai puține metale și minerale prețioase, mai puțină energie de încărcat, mai puțină energie consumată, mai puțină presiune asupra rețelei și un vehicul mai ușor și mai dinamic. Când spunem că suntem aici pentru a avansa tehnologia, la asta ne referim – aceasta este cu adevărat sustenabilitatea în acțiune.”

  • Lucid introduce pe model noul Zero Gravity, un pachet opțional care cuprinde o suspensie pneumatică adaptabilă automat la diferitele nevoi de teren, asigurând o călătorie lină și confortabilă pe orice suprafață. Ajustările manuale oferă, de asemenea, capacitatea de a crește garda la sol pentru a maximiza capacitatea off-road sau de a o reduce pentru a maximiza performanța și autonomia.
  • Experiența de lux în mașină a lui Gravity este excepțională, concepută atât pentru corp, cât și pentru minte. Din materiale alese cu meticulozitate, potrivire și finisare excepționale și accente bine plasate, fiecare aspect a fost realizat în mod durabil, cu intenție și conștiință ecologică
    • Odată cu introducerea unor caracteristici interactive de relaxare, cum ar fi Lucid Sanctuary și Lucid Spaces, fiecare experiență în Gravity este dusă la un nou nivel. 
    • Lucid Sanctuary este un set revoluționar de experiențe atent concepute pentru a introduce liniște în deplasare, indiferent dacă sunteți pe drum sau parcat la o stație de încărcare. 
    • Cu Lucid Spaces, o singură atingere transformă cabina într-o oază de liniște, scufundând șoferii în atmosfera liniștitoare a unor locații precum Lake Tahoe sau Joshua Tree.
  • Printre altele are: complexul de asistență DreamDrive, faruri adaptive Micro Lens Array și mai mulți senzori sofisticați pentru condus autonom, head-up display, iluminare ambientală LED avansată, funcție de karaoke, cel puțin un încărcător wireless pentru telefon și altele.

Startul producției modelului va fi dat spre sfârșitul lui 2024. Prețul de start fără taxe, dar care poate fi modificat, va fi preliminar de sub 80.000 de dolari, făcând astfel din Tesla Model X și alte mașini calitative din segment niște oferte total neinteresante.

GALERIE VIDEO:

Recomandăm spre vizionare!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise