Noul Audi A7 Sportback 50/55 TFSI e quattro se prezintă în detalii exact înainte de noul RS 7 Sportback

Audi prezintă în detalii versiunea plug-in hybrid pentru noul A7, anunţată în acest an la Salonul Auto de la Geneva. Automobilul se deosebeşte de cel obişnuit printr-un sistem de propulsie cu 367 de CP care îi permite să ruleze şi cu energie electrică, alături de un pachet exterior S line, dar şi o suspensie sport, ambele standard.

Noul Audi A7 Sportback 50/55 TFSI e quattro ascunde sub capotă un motor turbo pe benzină cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care produce 252 CP şi 370 Nm de cuplu. Acesta este asistat de un motor electric sincron cu magnet permanent (PSM) care generează alţi 105 kW (143 CP) şi 350 Nm. Împreună cu un ambreiaj de separare, agregatul electric este integrat în cutia de viteze S tronic cu şapte trepte, care utilizează tehnologia Ultra pentru a transfera cuplul de antrenare către sistemul de tracţiune quattro ultra (punte spate conectată rapid la nevoie, recuperare de energie mereu cu roţile faţă).

Puterea totală pe care o produce unitatea de propulsie este de 367 de cai, iar cuplul maxim de 450/500 Nm este disponibil tot de la 1.250 rpm. Noul A7 PHEV poate face 0-100 de km/h în 6.3/5.7 secunde şi poate rula cu maxim 250 de km/h. De menţionat că “by default”, adică de fiecare dată, modelul porneşte doar cu motorul electric.

Fiind un model plug-in hybrid, în particular în Germania este supus unei rate de impozitare mai mici, deoarece autonomia sa electrică în ciclu realist WLTP este de peste 40 de km. În regim de rulare full electric viteza maximă îi este limitată la 135 de km/h.

Află mai multe detalii despre cum funcţionează această unitate de propulsie şi ce caracteristici are, inclusiv din articolul despre noul Audi Q5 55 TFSI e quattro, SUV care are una similară.

Energia electrică pentru rulare fără emisii este asigurată de o baterie litiu-ion de 14.1 kWh, ascunsă sub podeaua portbagajului, motiv pentru care acest A7 nu are un prag acolo, iar volumul total pentru bagaje cu bancheta spate rabatată este de 1.235 de litri.

Noul Audi A7 55 TFSI e quattro vine standard cu un sistem Compact charging, iar un cablu Model 3 cu mufă Type 2 pentru utilizare la stațiile de încărcare publice este opţional. Sistemul compact de încărcare cuprinde cabluri pentru prize de uz casnic și industriale, plus o unitate de comandă. Sistemul dispune de un afișaj cu LED-uri și funcții de siguranță, cum ar fi un monitor al temperaturii şi curentului rezidual.

Audi oferă, de asemenea, un cablu opțional de încărcare şi un suport pentru un încărcător de perete. O încărcare completă de la o priză industrială CEE de 400 V/16 A durează doar 2.5 ore. Încărcătorul integrat încarcă bateria litiu-ion cu o putere maximă de 7.4 kW. Dar chiar și de la o priză de 220 V, de uz casnic, o baterie goală poate fi complet și convenabil reîncărcată peste noapte timp în aproximativ şapte ore.

Mai trebuie de menţionat că sistemul de aer condiționat din A7 PHEV funcționează împreună cu o pompă de căldură extrem de eficientă, permițând mașinii să utilizeze în mod util căldura reziduală din sistemul de propulsie electric. Acest lucru este deosebit de economic și nu numai că permite interiorului să fie încălzit sau răcit rapid, dar, de asemenea, contribuie la o autonomie ridicată chiar și la temperaturi deosebit de ridicate sau scăzute a aerului de la exterior.

După cum am menţionat, noul Audi A7 55 TFSI e quattro vine standard şi cu un pachet exterior S line care face automobilul să arate mai sportiv. Acesta se combină cu un black styling package şi geamuri fumurii. Standard mai sunt oferite faruri HD Matrix LED, scaune sport, sistem de climatizare automată în patru zone, sistem de deblocare electronică Audi convenience key, panou de bord digital Audi virtual cockpit, ecrane specifice sistemului de propulsie, jante de 19 inci şi etriere vopsite în culoarea roşie pe toate roţile.

Toate acestea la un preţ de bază de 77.850 de euro în Germania sau de 67.900 de euro pentru versiunea incipientă şi uşor mai slabă 50 TFSI e quattro S tronic. Comenzile sunt deja acceptate.

Noul Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro se prezintă în detalii exact înainte de noul RS 7 Sportback. Premiera ultimului este confirmată pentru Salonul Auto de la Frankfurt care începe deja peste câteva ore.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/