(video) Cifrele zilei: 1.000.000 de lei – cea mai mare sumă luată în cadrul schemei „Ruda implicată în accident”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Trei minori cu vârstele de 16 și 17 ani, originari din mun. Bălți, dar și un bărbat de 33 de ani din UTA Găgăuzia, toți membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi produs un accident rutier, au fost reținuți și sunt cercetați penal în șase cazuri pe teritoriul capitalei, timp de o lună. Suma totală estorcată de suspecți în aceste cazuri se ridică la peste un milion de lei.

Pentru prima dată se anunță despre implicarea unor minori într-o astfel de schemă!

Conform datelor IGP, fiecare dintre aceștia avea rolul său în această schemă infracțională. Ei se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală.

Aceștia contactau potențialele victime, iar sumele estorcate variau între 3.000 și 20.000 de euro. Ultimul caz comis de suspecți a fost la 30 octombrie, în sectorul Botanica al capitalei. Aceștia ar fi sunat o femeie de 70 de ani și sub pretextul că nepoata sa ar fi nimerit într-un accident rutier, au solicitat 200.000 de lei pentru a restitui paguba părții vătămate, iar nepoata ei să fie eliberată. Astfel, femeia a transmis unui dintre suspecți suma solicitată.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 20 de zile, iar minorii sunt cercetați în stare de libertate. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare de la 4 la 8 ani. Investigațiile continuă pentru stabilirea complicității și altor persoane în comiterea infracțiunii.

Chemăm repetat populația la prudență! Menționăm că, ţinta infractorilor sunt în mare parte persoanele vârstnice. Îndemnăm oamenii să-i informeze pe cei apropiați despre acest gen de înșelătorie, iar pentru a nu deveni victima infractorilor să sesizeze imediat cazurile la Poliție.

Dintr-un recent reportaj realizat de TVR Moldova putem afla că cea mai mare sumă de bani luată de la o victimă a fost de 1.000.000 de lei!

Cmentariile sunt închise