(video) Cine va câştiga titlul? Hamilton şi Verstappen sunt la egalitate de puncte după victoria de la Jeddah

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Pilotul britanic Lewis Hamilton a câştigat duminică seara Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, penultima cursă a sezonului şi prima în această ţară, pe circuitul urban de la Jeddah (6,175 km), cel mai rapid circuit stradal din istoria F1!

Hamilton, care a plecat din pole position, l-a egalat astfel pe olandezul Max Verstappen în ce priveşte numărul de puncte în clasamentul general, astfel încât titlul în acest an se va decide în ultima cursă a sezonului, în weekendul care se apropie, la Abu Dhabi!

Olandezul a terminat pe poziţia secundă, podiumul fiind completat de finlandezul Valtteri Bottas care l-a depăşit pe Esteban Ocon în ultimii metri!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

În această cursă au avut loc mai multe restarturi. În turul 10, germanul Mick Shumacher a ieşit în decor şi a lovit barierele de protecţie, influenţând desfăşurarea cursei, Verstappen trecând în frunte. Oficialii FIA au decis ulterior să se refacă barierele de protecţie, iar după reluarea cursei, Hamilton a fost mult mai agresiv, reuşind din nou să treacă în fruntea plutonului.

Olandezul a atacat însă şi a preluat din nou conducerea, dar cursa a fost din nou întreruptă după un carambol care a dus la abandonarea întrecerii de mexicanul Sergio Perez, rusul Nikita Mazepin şi britanicul George Russel.

Apoi, după unele tatonări şi şicane, britanicul a reuşit să treacă în frunte decisiv în turul 43 din 50 şi a încheiat pe primul loc cursa.

Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata