(video) Circa 3000 de BMW-uri şi MINI “noi-nouțe” stau abandonate de ani buni într-o parcare din Canada

Aproape 3.000 de maşini (2.966 mai exact) marca BMW, MINI și chiar Alpina, toate “proaspete” din fabrică, stau abandonate deja al şaselea spre al şaptelea an într-o parcare din Vancouver în așteptarea dezmembrării sau distrugerii după caz.

Această poveste suprarealistă vine din Canada, unde în februarie 2015 un lot mare de mașini destinate clienților din țara nord-americană au fost afectate semnificativ de o furtună de zăpadă.

Automobilele au fost descărcate în portul Halifax şi parcă totul se desfăşura ca de obicei în cazul exportului peste mări şi oceane, însă pe neaşteptate zona a fost lovită de o furtună foarte violentă, timp în care a căzut jumătate de metru de zăpadă şi a suflat un vânt puternic cu rafale de până la 130 km/h. După intemperie s-a constatat că apa și zăpada a afectat componente electronice vitale, iar sarea se “infiltrase” în fiecare colț de mașină.

Autoritățile din Canada au interzis companiei auto să comercializeze aceste vehicule, ele făcând obiectul unui recall, iar grupul german, considerând că este mai convenabil să construiască alte mașini noi decât să le repare pe toate cele afectate, a ales să le abandoneze în voia sorţii.

După mai bine de şase ani acestea încă așteaptă casarea, în timp ce elementele lor continuă să le deterioreze și rugina le cuprinde tot mai mult. Valoarea tuturor maşinilor din parcare a depăşit cândva 100 de milioane de euro, conform unor estimări!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/