(foto) În Moldova, șoferii recidiviști pot răni sau ucide alți oameni! Iată ce s-a întâmplat noaptea trecută în raionul Orhei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, la câteva minute după miezul nopţii, pe traseul care leagă localitățile Orhei-Susleni-Lopatna s-a înregistrat producerea unui accident rutier soldat cu persoane traumatizate. Acesta ar fi fost generat de un şofer care ar refuza să dea ochii cu instanţa de judecată pentru a nu risca să fie lăsat fără permis de conducere.

Preliminar, echipajul de poliţie venit la faţa locului a stabilit că în jurul orei 23:45, un conducător în vârstă de 33 de ani al unei Dacia Duster, care se deplasa spre mun. Orhei, ar fi observat într-un ultim moment un autovehicul care staţiona la marginea drumului, parţial pe carosabil. Din anumite motive nu a reuşit să evite obstacolul şi nici să frâneze la timp, astfel că a lovit acel Audi în colţul posterior stâng.

După ciocnire, Dusterul s-a răsturnat pe acostamentul din partea stângă a carosabilului şi a luat foc, arzând în totalitate, preliminar din cauza unui scurt circuit apărut în urma accidentului. Ca prin minune bărbatul de la volan a rămas viu şi nevătămat, însă un tânăr de 26 de ani care conducea acel Audi şi pasagera sa de 18 ani au fost preluați şi transportați cu ambulanţa la Spitalul Raional Orhei. Nimeni dintre cei doi şoferi nu fusese în stare de ebrietate.

Pe final mai avem să vă spunem că, coincidenţă sau nu, însă la volanul Dusterului se afla un şofer cu experienţă în a încălca regulile de circulaţie! Conform surselor noastre este acelaşi conducător auto care gonea prin Orhei la începutul verii cu un BMW cu numerele de înmatriculare SEF 1! Şi curios este că de atunci încă nu a fost pedepsit! Deşi materialele din dosarul său au fost expediate în instanță, Judecătoria Orhei, sub paravan legal, intenționat ar amâna luarea unei decizii de sancţionare.

Protejează cumva indirect instanțele din Moldova, mai ales cea din Orhei, şoferii recidiviști?… Or de ce nu se face uz în astfel de cazuri de acelaşi articol 437 din Codul Contravenţional?

Amintim că pentru ce a făcut la începutul verii prin Orhei, bărbatului i s-a întocmit un proces contravențional în baza Art. 241 prim, al. 2 Cod Contravenţional pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră prin comportament agresiv, săvârșite de un grup de persoane care au generat riscul producerii unui accident de circulație (se sancţionează cu amendă de la 40 la 60 de unităţi convenţionale (2.000-3.000 de lei) cu aplicarea a 6 puncte de penalizare sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de la 15 la 30 de zile, în toate cazurile cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la un an la 2 ani).

Portalul Național al Instanțelor arată că dosarul său a fost înregistrat încă din 13 iunie, însă până în prezent s-a tot amânat din cauza neprezentării făptuitorului care se plimbă şi prin Chişinău cu acelaşi BMW alb. Următoarea şedinţă e setată pentru 30 octombrie.

Cmentariile sunt închise