(video) Combinaţie unică şi inedită, scoasă la vânzare: Cel mai mic BMW cu cel mai mare motor BMW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dealerul norvegian de mașini second hand SportAuto a scos la vânzare un BMW neobișnuit, vechi de 16 ani. 

Vânzătorul susține că este singurul Seria 3 Compact de acest gen din lume pentru că sub capotă are un V12 de la BMW 850CSi, precum și multe componente de la alte mașini sport marca BMW!

Baza pentru construcția noului “M356 Compact” a fost un simplu BMW 316i din 1994, iar ideea proiectului a fost de a instala cel mai mare motor disponibil la acea vreme în cel mai mic dintre BMW-urile momentului. Drept urmare, unitatea standard cu patru cilindri a fost înlocuită cu un V12 de 5.6 litri, care a suferit și unele modificări pentru a genera aproximativ 400 CP.

Înainte de instalarea noii “inimi”, maşina compactă a fost complet dezasamblată. Ulterior, de exemplu, unele piese de la BMW 850CSi au fost folosite în suspensie, au fost lărgite arcurile roţilor, au fost aplicate unele părţi componente dintr-un pachet M, au fost montate scaune sport şi un panou de bord de la versiunea M3 din aceeaşi generaţie, etc.

Automobilul unic este scos la vânzare cu nişte roţi cu jante Hartge de 18 inci. Acestea au cel mai apropiat design de cele originale folosite acum 16 ani, marca AC Schnitzer.

Având aproximativ 106.000 km parcurşi, se cer în schimb 29.000 de euro. S-ar mai oferi şi o garanție de 5 ani în unele condiţii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise