(video) Copilul a ieşit în drum! Detalii despre zona în care un minor a fost lovit de un taximetru

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(later edit) Zona în cauză se află pe adresa bd. Mircea cel Bătrân 31/5 din sectorul Ciocana.


Zona în care, pe 21 august, un copil de șapte ani a fost luat pe sus de un taximetru este una periculoasă pentru că… este un drum exact în fața ușii blocului de locuit! Respectiv, curtea blocului se consideră a fi până la gard, după cum s-a scris în articolul ieri publicat.

Afirmația aparţine unui cititor TV8, care se arată indignat de faptul că autoritățile nu ar lua măsuri care să prevină numeroasele accidente ce au loc în fața blocului său.

Din imagini expediate redacției se vede că exact în acel loc s-au mai întâmplat accidente în anii 2018 sau 2020. Tot el afirmă că reprezentanții de la Direcția Transport a Primăriei Chișinău au fost la fața locului, după care au fost instalate două indicatoare rutiere de limitare a vitezei, însă acestea nu-i împiedică pe șoferi să circule cu viteză mai mare.

VIDEO: TV8

„Au fost reprezentanții de la Direcția Transport, au zis să avem grijă de copii, au instalat două indicatoare rutiere (limită de viteză 10 km) și cu asta s-a terminat. Dar când deschizi ușa la bloc, dai deodată în drum, căci nu este scară, trotuar. E sector periculos de drum. Aici întrebarea este cum s-a permis amenajarea acestui drum în imediata apropiere a blocului de locuit.”

Solicitată pentru o reacţie cu privire la cererea oamenilor de a fi închis, ori mai bine securizat acest drum, ori transformat în zonă pietonală, reprezentanții Direcției Transport nu au reacţionat deocamdată. Iar cei de la INSP au declarat că „instituția responsabilă de instalare a indicatoarelor rutiere este Primăria”.

Cmentariile sunt închise