(video) Cum încă mai poate rula? Un american şi-a cumpărat şi circulă cu o Mazda MX-5 arsă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un tânăr american pe nume Alex Giroux, pasionat de maşinile retro Mazda, deţine şi conduce un MX-5 de a doua generație care a supraviețuit unui incendiu!

Cel mai interesant şi viral este că automobilul nu a fost reparat sau restaurat. Circulă cu el practic în starea în care l-a găsit pe drumurile publice!

The Drive scrie că Alex a găsit acest exemplar într-un cimitir de mașini şi era pe cale să fie distrus după ce a avut de suferit în garajul fostului proprietar. Roadsterul a fost adus acasă, unde s-a observat că tot ce era electric, cu excepția pompei de combustibil, încă funcționa bine. După ce scurtcircuitul din circuitul electric al pompei de combustibil a fost eliminat a pornit imediat.

Judecând după imaginile disponibile, la exterior s-a topit capota din aluminiu, bara de protecție, farurile, acoperişul moale, parbrizul şi geamurile au explodat de la mare căldură, iar aripile şi portierele au fost carbonizate. În habitaclu au ars consola centrală, volanul, sistemul audio, panourile uşilor şi scaunele, printre altele.

Sub capotă, temperatura ridicată a distrus rezervorul de expansiune (în schimb a fost folosită o sticlă de whisky Jack Daniels), sistemul de admisie, capacul supapelor, apărătoarea curelei de distribuție. Mai multe cabluri şi conducte au fost deteriorate.

În ciuda acestui fapt, în mod surprinzător, mașina mai poate rula, iar absența fumului în sistemul de evacuare a gazelor de eşapament sugerează că blocul cilindrilor este încă într-o stare excelentă.

Alex Giroux susține că a deținut 48 de MX-5 Miata în mai puțin de trei ani. Cu aceasta din imagini, după ce i-a fost scoasă bara deteriorată şi s-a montat un set bun de roţi, obișnuiește să vină la o întâlnire locală a iubitorilor de mașini japoneze, dar nu se grăbește să o restaureze pentru că în această apariție găsește un anumit farmec.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/