(video) Drag race: Noul Audi RS 6 vs Mercedes-AMG E 63 S vs BMW M5 Competition vs Porsche Panamera Turbo S

0

Aceasta este una dintre primele participări ale noului Audi RS 6 Avant în ceea ce se numeşte drag racing – întrecere între maşini pe o distanţă tradiţională de o pătrime de milă (402 metri respectiv). Deşi este mai “slab” decât concurenţii săi din această rundă, automobilul a demonstrat un rezultat decent.

Interesant este că în toate etapele organizate a triumfat unul şi acelaşi model, deşi chiar în cursa anterioară conducătoru-i a întâmpinat ceva probleme cu startul de pe loc. Ca prin minune, totul s-a rezolvat şi de această dată maşina a reuşit să-şi umilească rivalii.

În mod tradiţional cursa a avut loc în câteva etape: cu start de pe loc (două încercări), accelerare din mers de la 80 de km/h (două încercări) şi testul frânelor de la o viteză de 112.65 km/h.

Ţinem să amintim pe scurt caracteristicile maşinilor:

  • Noul Audi RS 6 Avant are din uzină un V8 TFSI twin-turbo cu 600 de CP şi 800 Nm de cuplu (între 2.050-4.500 rpm), cu ajutorul căruia poate face 0-100 de km/h în 3.6 secunde şi prinde o viteză maximă de 250 km/h. Un Dynamic Package opţional va muta limitatorul la 280 de km/h, iar un Dynamic Package Plus la 305 km/h. Cutia de viteze este una tiptronic cu opt trepte şi cu funcţie de Launch Control şi transmite puterea spre roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală permanentă quattro. Greutatea îi este de 2.075 kg.
  • Mercedes-AMG E 63 S Estate urmează chiar în martie să primească un facelift, dar până atunci încă este echipat cu un motor V8 biturbo care generează 612 CP și 850 Nm. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automată cu nouă trepte AMG SPEEDSHIFT MCT și un sistem de tracțiune integrală. Automobilul accelerează până la 100 km/h în 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă este de 250 km/h (300 km/h cu pachetul AMG Driver). Greutatea îi este de 2.060 kg.
  • Noul BMW M5 Competition este dotat cu un motor V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri, care produce 625 de CP şi 750 Nm de cuplu, cuplat la o transmisie M Steptronic cu opt trepte. Cu ajutorul unui sistem de tracţiune integrală, acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.3 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 305 km/h. Greutatea îi este de 1.940 kg.
  • Sub capota modelului Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid se află un motor V8 de 4.0 litri, care lucrează împreună cu un electromotor, un set de acumulatori litiu-ion şi o cutie de viteze robotizată cu opt trepte, toate parte a unui sistem plug-in hybrid cu 680 CP şi 850 Nm de cuplu la activ. Poate face 0-100 în 3.4 secunde şi rula cu maxim 310 km/h, deşi este cel mai greu automobil din acest cvartet – 2.4 tone.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-drag-race-noul-bmw-m8-competition-coupe-vs-noul-bmw-m5-competition/

(video) Drag race: Faimosul BMW E60 M5 V10 vs micuţul M140i vs noul 840d

https://autoblog.md/video-batalia-anului-drag-race-bmw-m5-competition-vs-mercedes-amg-e-63-s-4matic/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata