(foto/video) Premieră: Mercedes-AMG E 63 şi E 63 S 4MATIC+ Estate

Concernul german Daimler AG a dezvăluit oficial varianta cea mai performantă a break-ului E-Class – Mercedes-AMG E 63 Estate, fiind parte a gamei de automobile a anului 2018.

Pe piaţă vor exista două versiuni numite Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate şi Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Estate. Haideţi să vedem prin ce diferă acestea.

Sub capota acestei maşini se află un nou motor V8 twin-turbo de 4.4 litri volum, care a venit să înlocuiască vechea unitate de 5.5 litri. Acesta produce 579 CP/750 Nm sub capota lui Мercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate şi 620 CP/850 Nm sub cea a lui Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Estate.

În tandem cu aceste “inimi” puternice sunt puse la mare încercare transmisii modernizate cu nouă trepte AMG SPEEDSHIFT MCT şi un sistem de tracţiune integrală AMG Performance 4MATIC+ care asigură o distribuţie variabilă a cuplului. Cea mai puternică versiune a noului automobil beneficiază şi de un Drift mode.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Mercedes-AMG E 63 4Matic+ şi E 63 S 4Matic+

Potrivit informaţiilor oficiale, consumul mixt al celor două maşini variază între 9.1 şi 9.4 litri la 100 de km parcurşi. Emisiile CO2 constituie 206-214 g/km.

Acceleraţia lui E 63 până la 100 de km/h durează doar 3.6 secunde, în timp ce E 63 S este mai rapidă cu doar 0.1 secunde. Ambele maşini au o viteză limitată la 250 km/h.

Lista de dotări a noilor break-uri cuprinde: mecanisme de frânare mai performante, bosaje mai proeminente în zona roţilor, o servodirecţie modernizată, suspensie pneumatică cu nişte arcuri mai dure (şi cu regimuri Comfort, Sport şi Sport+), un kit exterior aerodinamic optimizat, un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, jante masive, etc.

În echipamentul standard mai vine un set de asistenţi pentru un condus autonom Drive Pilot, care îi va permite şoferului să se relaxeze în timp ce se deplasează pe o autostradă sau în ambuteiaje.

De asemenea, maşinile au primit un sistem de condus AMG DYNAMIC SELECT cu patru regimuri Comfort, Sport, Sport Plus şi Individual. Modelul Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Estate mai pune la dispoziţie şi un mod Race, pe care Mercedes îl recomandă pentru utilizare doar pe străzi sau circuite închise. Opţional, clienţii pot comanda mecanisme de frânare carbono-ceramice.

În habitaclul maşinilor se pot găsi scaune sport a căror greutate a fost redusă, o tapiţerie exclusivă, un panou de bord modificat într-un stil mai sportiv, inserţii din carbon, inserţii metalice pe pedale, un volan sport cu o parte inferioară turtită, cusături pentru contrast şi multe alte bunătăţi caracteristice unui automobil Mercedes-AMG.

De menţionat că la startul vânzărilor acestor modele va fi disponibilă o versiune specială numit Edition 1. O astfel de maşină va avea un interior decorat cu materiale mult mai calitative, pentru caroserie vor fi disponibile culori exclusive, jantele vor măsura 20 de inci şi respectiv vor fi prezente logouri care vor arăta seria din care face parte sportcar-ul.

Mercedes menţionează că noile Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate şi Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Estate sunt “gata să stabilească noi standarde în segmentul din care fac parte, pentru că întrunesc în sine o dinamică şi un intelect nemaivăzut”. Automobilele sunt făcute atât pentru un condus foarte dinamic, cât şi pentru viaţa de zi cu zi.

Apropo, volumul portbagajului modelelor pot varia între 640 şi 1.820 de litri. La acest capitol, maşinile îi pun la perete pe toţi concurenţii. Spetezele scaunelor spate se pot rabata în proporţia 40:20:40.

Premiera mondială şi publică a modelelor va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Preţurile vor fi anunţate mai târziu.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/