(video) Cumpărau maşini second hand şi le dezmembrau pentru activităţi ilegale! Descoperirea poliţiei

Ofițerii Direcției investigare fraude economice a INI, în comun cu angajații Serviciului Fiscal de Stat, Serviciul Vamal şi Agenția Națională Transport Auto, la finele săptămânii trecute au efectuat acțiuni de verificare și documentare a unor persoane care desfășurau activități ilegale pe teritoriul municipiului Chișinău.

Potrivit informaţiilor, acestea procurau automobile second hand cu scopul de a le dezmembra şi ca urmare de a le comercializa piesele, totul fără ca sumele bănești percepute să fie contabilizate.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au stabilit că suspecții nu dețineau actele permisive pentru un astfel gen de activitate, fiind depistate peste 100 unități de transport destinate dezmembrării, piese auto uzate și noi, în lipsa actelor de proveniență, valoarea cărora depășește 8 milioane de lei.

Astfel, au fost ridicate piese noi în valoare de 100.000 lei și 76 unități de transport în privința cărora nu a fost respectat regimul vamal, urmând a fi încasat la bugetul de stat aproximativ 3.000.000 de lei.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracțiuni riscă amendă în mărime de la 67.500 lei la 117.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 200 de ore, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 100.000 la 300.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/